Elena Lasconi face praf conducerea USR: Nu știu de ce nu și-au dat toți demisia

Publicat: 11 iun. 2024, 16:47, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Elena Lasconi face praf conducerea USR: Nu știu de ce nu și-au dat toți demisia

Elena Lasconi, care a câștigat din nou scaunul de edil în Câmpulung Muscel, este dezamăgită de rezultatul pe care l-a obținut USR la alegerile de anul acesta. Primarul este extrem de revoltat pe colegii săi și le cere acestora să demisioneze din funcții după acest eșec.

Elena Lasconi, despre eșecul USR

Elena Lasconi a câștigat un nou mandat la conducerea orașului Câmpulung Muscel. Este mândră de victoria ei, având în vedere că scorul final a fost de 69,58%, semn că are o comunitate puternică de oameni care o susțin.

Pe de altă parte, primărița este foarte deranjată de situația USR de la alegeri, precizând că rezultatul obținut de USR este unul „dezastruos”. Mai mult, edilul spune că nu înțelege de ce nu a demisionat toată conducerea actuală, pe motiv că retragerea lui Cătălin Drulă nu înseamnă, neapărat, o schimbare în adevăratul sens al cuvântului.

„Vreau să transmit tuturor colegilor din USR și tuturor oamenilor care cred în valorile USR că această mișcare, demisia lui Cătălin Drulă: cu o floare nu se face primăvară.

Ca noi să schimbăm ceva și să începem să reconstruim singura alternativă de dreapta din România, Biroul Național trebuie dizolvat. Nu știu de ce nu și-au dat toți demisia încă.

Dar faptul că vrei să schimbi doar președintele și biroul național să rămână același și tu să controlezi în continuare partidul nu mi se par în regulă. E foarte important să schimbăm totul și putem să facem lucrul acesta. Important este să-și dorească și colegii mei”, a declarat Lasconi, la Euronews.

Elena Lasconi a precizat și că a declarat că ia în calcul  să candideze la șefia Uniunea Salvați România (USR). Primărița consideră că este un partid puternic, în care mai există și oameni determinați, cu intenții pozitive, dar este nevoie de mai multă implicare.

”O să mă gândesc de mâine încolo, dar este o opțiune dacă e să salvăm această formațiune politică în care am pus multă energie și mult suflet. Sunt foarte mulți oameni de bună credință care au tras pentru partidul ăsta și nu ne batem joc. Aici nu e vorba despre doar o echipă, ci de România”, a explicat Lasconi.

Cât despre participarea la prezidențiale, spune că este mult prea devreme pentru a vorbi despre acest subiect. Consideră, însă, că pentru a putea intra în această cursă, ar trebui să aibă susținerea a peste 70% din partid.