Elevi solidari cu o colegă apostrofată că are buricul gol

Italienii sunt mereu în vervă. Mereu gata de veselie, dar și de proteste. De la cei cu barba sură, până la cei cu sânu-n gură, după spune vorba din popor, ei, dacă au ceva de spus, spun. Sau, după caz, strigă.

Ieri, la liceul Righi din Roma elevii au fost, cum ar veni, cu jalba-n proțap. Ei sunt solidari cu una dintre colege, care, zilele trecute, a fost certată de o profesoară că a venit la școală cu fustă mini și cu bluză care lasă buricul gol. Ba, mai mult, eleva a fost dusă și la una dintre directoare, ca să fie pedepsită. Aceasta n-a făcut nimic, a spus doar că profesoara a folosit o exprimare nefericită. Așa că, azi, elevii, încă de dimineață, deși primele ore ale zilei la Roma sunt, încă, răcoroase, au ieșit la protest în fața și în curtea liceului. Ei au purtat haine strălucitoare, tricouri fără mâneci, bermude, fuste mini, topuri scurte care lasă burta descoperită, pentru a fi solidari cu eleva apostrofată. „Ne-am săturat să fim stigmatizați drept călugărițe sau curve – spun protestatarii adolescenți. Trupul este al meu și îl folosesc după bunul plac”.

De asemenea la poarta liceului, elevii au agățat un banner pe care scrie „Bine ați venitîn Evul Mediu”. Și, ca forma de protest să fie complexă, în spatele liceului au pus un alt banner pe care scrie„Righi, zona fuchsia”. Astăzi, liceenii au ales să facă ore abia după ora 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...