Elon Musk a cumpărat Twitter, fosta conducere a părăsit sediul central

Miliardarul american, proprietarul companiilor Tesla și SpaceX, Elon Musk, a preluat Twitter iar fostul CEO Parag Agrawal și CFO Ned Segal au părăsit sediul companiei din San Francisco, anunță CNBC, citând surse din companie.

Musk a avut timp până vineri să finalizeze achiziția de 44 de miliarde de dolari sau să se confrunte cu litigii cu compania.

Potrivit CNBC, Musk s-a instalat la Twitter, în timp ce conducerea anterioară a părăsit sediul central.

În aprilie, s-a anunțat că Musk va cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, după săptămâni de negocieri. Ulterior, el a decis să rezilieze contractul de cumpărare. Avocații lui Musk au acuzat Twitter că „nu a furnizat sau au refuzat” să transmită informații care l-ar ajuta pe Musk și echipa sa să stabilească numărul real de roboți sau conturi de spam pe platforma de socializare.

Musk a spus că și-ar putea reînnoi înțelegerea pentru a achiziționa Twitter dacă compania arată cum sunt verificate conturile de social media.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forța să finalizeze înțelegerea. Instanța din Delaware (SUA) a decis să organizeze un proces accelerat.

Tensiunile Musk – Twitter

La mai puțin de trei luni după ce Elon Musk și Twitter au fost de acord cu tranzacția, cele două părți păreau obligate să intre într-o sală de judecată pentru a stabili soarta înțelegerii.

Multimiliardarul părea decis să rezilieze acordul de achiziție, susținând că Twitter a încălcat acordul, nepredând datele despre care spune că arată numărul de conturi de roboți și spam de pe platformă. Twitter l-a acuzat pe Musk că a încălcat acordul și încearcă să-l oblige să urmeze înțelegerea.

Compania părea pregătită să intre într-o luptă juridică cu cel mai bogat om din lume, care risca să se prelungească luni de zile. (Twitter a depus atunci o moțiune pentru tratarea rapidă a cazului, solicitând un proces de patru zile în septembrie.)

Dacă ar fi câștigat, Twitter putea forța efectiv să deveni noul ei proprietar un miliardar care, conform propriei sale plângeri, și-a manifestat în mod repetat disprețul față de „Twitter și angajații săi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...