Elvețienii au respins prin referendum propunerea de interzicere a zootehniei

Elvețienii au respins, duminică, prin referendum propunerea de interzicere a zootehniei, după ce mai multe organizații de protecție a animalelor au cerut înăsprirea și mai mare a legilor de bunăstare a animalelor.

Potrivit datelor provizorii prezentate de aplicația VoteInfo din Elveția, 62,86% din voturi au fost împotriva propunerii care avea ca obiectiv de a face din protejarea demnității animalelor de fermă precum bovine, găini și porci o cerință constituțională.

În Elveția, numărul de animale este oricum limitat, în codițiile în care există deja legi printre cele mai stricte din lume cu privire la bunăstarea animalelor.

Astfel, fermele din Elveţia nu pot creşte mai mult de 1.500 de porci, 27.000 de găini ouătoare sau 300 de viţei, ceea ce exclude practic marile ferme industriale existente în alte ţări. 

Organizaţiile pentru apărarea animalelor, care sunt la originea iniţiativei, vor ca demnitatea animalelor din crescătorii, precum vite, păsări sau porci, să fie înscrisă în Constituţie. Practic, această propunere ar eradica creşterea animalelor în regim industrial. 

Iniţiativa este susţinută de partidele de stânga, Greenpeace şi alte organizaţii de mediu, care solicită cerinţe minime mai stricte în materie de găzduire a animalelor, îngrijire, acces la exterior şi practici de sacrificare și un număr maxim de animale din ţarcuri.

Guvernul şi Parlamentul se opun, însă, iniţiativei, deoarece Elveţia are deja legii stricte privind bunăstarea animalelor. Iniţiativa “merge mult prea departe”, a spus ministrul Sănătăţii, Alain Berset, argumentând că de peste un sfert de secol Guvernul promovează “creşterea respectuoasă a animalelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...