Emma Răducanu: Moștenirea chineză a mamei mi-a dat încredere în mine

Publicat: 12 sept. 2021, 17:30, de Laura Macovei, în SPORT , ? cititori
Emma Răducanu: Moștenirea chineză a mamei mi-a dat încredere în mine

Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021, are un tată român și o mamă chinezoaică care au venit în Marea Britanie când aceasta avea doar doi ani.

Emma Raducanu mărturisește că multe dintre calitățile sale sunt datorate „înclinațiilor” chineze din partea mamei sale.

Biografia familială a adolescentei născute în Toronto cu tată român și mamă chineză care a venit în Marea Britanie când avea doar doi ani devine din ce în ce mai familiară publicului britanic.

Mama Emmei, Dong Mei Zhai, care acum este cunoscută sub numele de Renee, a crescut în Shenyang înainte de a se muta la Toronto. Apoi s-a mutat împreună cu soțul ei, Ian, la Bromley, în sud-estul Londrei, când fiica lor avea doi ani.

Tânăra de 18 ani a luat pentru prima oară o rachetă la vârsta de cinci ani și, după ce a arătat promisiuni la Academia de tenis Bromley, a obținut o bursă de la Asociația de tenis Lawn, permițându-i să se antreneze în timp ce își continuă activitatea școlară.

Mama mea provine dintr-un mediu chinez, au o încredere în sine foarte bună. Nu înseamnă neapărat să spui tuturor cât de bun ești, ci trebuie să crezi în tine”, a precizat aceasta.

După parcursul ei uimitor la Wimbledon în această vară, a spus: „Mama mea mi-a insuflat mereu multe calități, cum ar fi disciplina și respectul față de alte persoane, așa că cred că având părinți ca ai mei, ei mă împing mereu, ei au așteptări mari, așa că am încercat întotdeauna să mă conformez”.