Energetica a reabilitat o conductă de energie termică, o legătura directă între Drumul Taberei și Militari

Compania municipală Energetica Servicii a reabilitat un tronson de conductă de reţea primară ce permite furnizarea energiei termice direct către cartierele Militari şi Drumul Taberei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre reabilitarea a doi kilometri de reţea de termoficare.

„Conducta, mare parte supraterană, nu mai funcţionează de 20 de ani. În spate avem CET Vest, CET-ul mare reabilitat în anii ’90. Cu această conductă se alimentează direct cartierul Militari. Până acum, ca să ajungă căldura în Militari, ea făcea un ocol prin Drumul Taberei şi se întorcea în Militari şi o parte din cartierul Militari era şi este în continuare alimentat de CET-ul privat Vest Energo. Iarna trecută a fost o problemă cu Vest Energo, care nu a funcţionat mai bine de o lună şi locuitorii au fost grav afectaţi. Acum, chiar în situaţia în care Vest Energo nu funcţionează, prin această reţea se poate asigura agent termic pentru cartierul Militari”, a declarat edilul general al Capitalei.

Investiție de la bugetul local

El a precizat că lucrarea realizată de Energetica Servicii a costat 700.000 de lei şi că investiţia a fost făcută din bugetul local. Nicuşor Dan a reamintit stadiul lucrărilor la reţeaua de termoficare.

„Pe cele patru mari şantiere: în Ferentari – 9 kilometri, în Pantelimon – 2 kilometri, la Olteniţei – 2 kilometri, la Mihalache, Amzei – 1 kilometru şi jumătate. O să lucrăm şi iarna asta pe conductele mai puţin groase, acolo unde nu sunt magistrale, aşa numitele racorduri şi în ceea ce priveşte centrala CET din Titan s-au montat toate cele cinci cazane, s-a făcut structura de rezistenţă (…). Suntem în grafic, se mai lucrează doar la conducta care iese în bulevard şi la sistemele de alimentare cu apă şi gaz. Suntem în grafic pentru a da drumul înainte de sărbători, de Crăciun. Pentru cele 20 de centrale de la punctele termice este publicat pe SEAP, cu termen de depunere a ofertelor 30 octombrie”, a precizat Nicuşor Dan.

El a menţionat că, pentru zona de nord a Bucureştiului, acolo unde sunt problemele cele mai mari, s-a elaborat nota conceptuală şi în baza ei şi a acordului pe care l-a dat Primăria Capitalei, Termoenergetica va elabora studiul de fezabilitate pentru pompe de căldură.

O întârziere de 20 de ani

La rândul său, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că timp de 20 de ani nimeni nu s-a gândit să repare conducta din cartierul Militari.

„Nu vorbim despre o investiţie semnificativă, vorbim doar de repararea unei conducte, de aceea nici suma nu este foarte mare (…). Împreună cu Primăria Generală noi am decis că vom reabilita în mod real această lucrare (…), am vorbit cu primarul general şi am agreat ca Primăria Sectorului 6 să susţină jumătate din costul lucrării. Asta înseamnă că va fi îngropată. (…) Această conductă nu alimentează doar cartierul Militari (…) poate alimenta inclusiv zona Grozăveşti (…) şi dacă se pompează şi reţeaua ţine, chiar către Sectorul 2″, a spus Ciprian Ciucu.

Potrivit acestuia, Termoenergetica trebuie să ia decizia în privinţa CET-ului privat.

„Ei ştiu cum îşi fac contractele şi activitatea economică şi dacă o să mai poată livra acest CET privat în sistemul din Bucureşti de energie termică sau dacă nu o va face, suntem pregătiţi să nu se mai repete situaţia de anul trecut”, a adăugat Ciprian Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...