Epidemie de holeră în Malawi, țară din sud-estul Africii

Numărul deceselor înregistrate în urma epidemiei de holeră din Malawi a crescut la 180 de la 110 în luna octombrie, a declarat ministrul sănătăţii, Khumbize Chiponda, relatează Reuters și Agerpres.

Acesta a afirmat că este posibil ca situaţia să se agraveze în Malawi, țară situată în sud-estul Africii.

Boală bacteriană, foarte contagioasă, letală

Holera este o boală infecțioasă intestinală, contagioasă, cauzată de o bacterie: vibrionul holeric (Vibrio cholerae, varietatea el Tor). Această boală bacteriană este răspândită de obicei prin apa contaminată.

Holera este asociată cu diaree severă și deshidratare: pierderea rapidă a fluidelor, până la 20 de litri pe zi. Dacă nu este tratată corect și rapid,  holera poate fi fatala în câteva ore, chiar și în cazul persoanelor cu un sistem imunitar puternic.

Tratamentul constă în administrarea de lichide, fie prin perfuzii intravenoase, fie pe cale orală, și de antibiotice pentru stoparea extinderii infecției în organism.

În Malawi, rata mortalităţii a crescut la 3% de la 2,8% raportată la începutul lunii octombrie, a mai spus ministrul sănătăţii.

Potrivit acestuia, de la începutul izbucnirii focarului, numărul total de infecţii este de aproape 6.000 de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...