Episcopul de Giurgiu, Ambrozie, recidivează: ”Ucraina are astăzi ceea ce istoria i-a rezervat!”

O postare pe pagina de facebook i-a adus episcopului Ambrozie sute de comentarii negative, comentarii firești, în condițiile în care înalta față bisericească susține că ”Ucraina are ceea ce istoria i-a rezervat” și că ”nu a fost și nici nu va fi un stat prieten cu România!”

În toamna anului trecut, episcopul de Giurgiu ținea prima pagină a presei printr-o serie de declarații extrem de controversate legate de vaccinare și pandemia de coronavirus; episcopul Ambrozie îndemna atunci crendicioșii să nu se sperie de Covid și să nu se grăbeasă să se vaccineze; mai mult, episcopul de Giurgiu susținea că incendiile din spitale sunt doar o ”făcătură”: ”Vedeţi? Dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură!”

Declarații sale de la acea vreme au indignat românii, dar, cu timpul, au fost uitate.

Acum, însă, în timp ce la granița României mor femei și copii, victime nevinovate ale războiului din Ucraina, episcopul Ambrozie revine în prim-plan cu noi declarații controversate.

Mai exact, acesta a publicat pe pagina sa de facebook – Sebastian Kir – un material în care susține tezele trâmbițate de Putin în sprijinul războiului din Ucraina.
Ce spune, pe scurt, episcopul Ambrozie?

”Ukraina are astăzi ceea ce istoria i-a rezervat.

Ukraina nu a fost și nici nu va fi (ca și Ungaria) un stat prieten cu România.

Politicienii nu trebuie să camufleze această realitate de teama că ar putea strica relațiile diplomatice… Care relații?… Acelea de a tăcea și a nu face nimic?!… Există această zicere veche, antică: până si inamicii te pot respecta dacă nu arăți frică și lipsă de onoare.

Cât privește suplimentarea trupelor străine staționate în România, decizia ar trebui să apartină Parlamentului… nicidecum șefului statului, care chiar dacă este șef peste armată poate lua hotărâri greșite în ceea ce priveşte strategia geopolitică şi militară.”

În esență, matertialul postat pe pagina episcopului de Giurgiu este o lungă compilație a datelor de pe Wikipedia despre Ucraina și istoria sa, ”aranjate” de așa natură încât să susțină cncluzia că ”Ucraina își merită soarta”.

Niciun cuvânt de alinare pentru victimele războiului, niciun semn de empatie, de milă creștinească pentru tragedia prin care trece acum poporul vecin…

Episcopul Ambrozie susţine că a primit, a preluat, articolul de la cineva. Articolul este, însă, în continuare, găzduit de pagina sa de facebook, iar poziția episcopului de Giurgiu este, fără îndoială, mult mai apropiată de cea a patriarhului Rusiei (care îi numea pe cei care se opun invadării Ucrainei „forţe ale răului”) decât de cea a purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, care afirma că „Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate: războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.”

Indiferent că sunt gândurile sale ori este doar un material preluat – așa cum susșine – postarea episcopului Ambrozie a stârnit – și de această dată, ca și în cazul pozițiilor sale în pandemie – o mulțime de comentarii – toate negative.

Cu toate acestea, materialul este, în continuare, public…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița politică și de afaceri din Dolj păstorită de SRI denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...