Ericsson a fost exclusă din cooperarea anticorupție din cadrul Forumului Economic Mondial

Publicat: 21 apr. 2022, 16:26, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Ericsson a fost exclusă din cooperarea anticorupție din cadrul Forumului Economic Mondial

Dezvăluirea suspiciunilor de corupție din cadrul Ericsson în Irak a dus la excluderea companiei din cooperarea anticorupție a Forumului Economic Mondial, fapt confirmat de reprezentanții organizației pentru publicația Le Monde, citat de Teller Report.

Compania suedeză de telecomunicații este una dintre aproximativ o sută de firme care au semnat inițiativa Forumului Economic Mondial împotriva corupției, dar la începutul lunii aprilie au fost eliminată de pe listă după apariția îndoielilor referitoare la sinceritatea companiei în ceea ce privește îmbunătățirea eticii în afaceri.

Decizia de excludere a fost luată „după o discuție internă, care a cuprins articolele apărute în presă în ultimele săptămâni”, scrie Le Monde.

Potrivit publicației franceze, excluderea este rezultatul direct al suspiciunilor de corupție și dare de mită în Irak către gruparea teroristă Statul Islamic. Faptul că nu se mai află pe listă este și un semn că reputația companiei a fost atât de afectată, încât prezența lor în colaborare nu mai este considerată adecvată, scrie Le Monde.

Săptămâna aceasta, Teller Report a contactat Ericsson, care spune că se abține de la a comenta excluderea.

Dezvăluirile din Irak au afectat și Adunarea Generală a companiei de la sfârșitul lunii martie. CEO-ul companiei, Börje Ekholm, și consiliul de administrație au fost realeși, dar niciunul dintre ei nu a primit descărcarea de gestiune pe anul trecut.

„Am încercat să clarificăm ce s-a întâmplat, dar fără succes. Și, prin urmare, se votează împotriva descărcării de răspundere ”, a spus acționarul Swedbank Robur înainte de vot.