Euro 2024: Germania egalează dramatic și obține primul loc în Grupa A

Publicat: 24 iun. 2024, 07:22, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
Euro 2024: Germania egalează dramatic și obține primul loc în Grupa A

Germania a demonstrat încă o dată de ce este considerată o forță de temut în fotbalul internațional, reușind să evite înfrângerea în ultimele minute ale meciului contra Elveției și să-și asigure primul loc în Grupa A a Euro 2024. Deși Germania era deja calificată în optimi, miza era ocuparea primei poziții în grupă, iar această realizare a venit in extremis, cu un egal obținut grație unei dubioase greșeli defensive a elvețienilor.

Desfășurarea meciului

Elveția a deschis scorul în minutul 28 prin Ndoye, punând o presiune suplimentară pe echipa gazdă. Germania, conștientă că avea nevoie de cel puțin un egal pentru a rămâne pe primul loc în grupă, a încercat să penetreze apărarea elvețiană de mai multe ori, însă fără succes până în ultimele minute ale jocului.

Momentul decisiv

În minutul 92, în urma unei faze fixe, Fullkrug a reușit să înscrie cu o lovitură de cap, profitând de neatenția fundașilor elvețieni care nu au sărit la timp pentru a bloca mingea. Această egalare târzie a fost esențială pentru Germania, asigurându-i primul loc în grupă și o poziție mai favorabilă în faza următoare a competiției.

Ungaria victorie în ultimele secunde împotriva Scoției

Într-un meci plin de tensiune și cu final realmente dramatic, Ungaria a obținut o victorie crucială împotriva Scoției, scor 1-0, în ultima partidă din Grupa A a Euro 2024. Golul decisiv a fost marcat în minutele de prelungire, oferind Ungariei speranțe pentru o posibilă calificare în optimile de finală.

Desfășurarea meciului

Partida dintre Ungaria și Scoția a fost una echilibrată, cu ambele echipe având ocazii de a marca. Cu toate acestea, apărarea solidă și intervențiile portarilor au menținut scorul 0-0 până în ultimele minute ale jocului.

Momentul decisiv

După ce arbitrul a acordat 10 minute de prelungire, tensiunea a crescut pe teren. În minutul 90+10, Ungaria a reușit să marcheze un gol spectaculos prin Csoboth, care a profitat de o neatenție a apărării scoțiene. Această reușită a venit ca o ușurare pentru echipa maghiară și suporterii săi, asigurându-le o victorie prețioasă.

Speranțe pentru optimi

Ungaria se află acum în așteptarea rezultatelor din celelalte grupe pentru a vedea dacă va fi printre cele mai bune echipe clasate pe locul 3, care vor avansa în optimile de finală. Situația este tensionată, iar fanii maghiari speră la un deznodământ favorabil

Clasamentul final al Grupei A

  • Germania: 7 puncte (calificată în optimi)
  • Elveția: 5 puncte (calificată în optimi)
  • Ungaria: 3 puncte
  • Scoția: 1 punct

Implicațiile pentru optimi

Deși Germania și Elveția și-au asigurat locurile în optimi, Ungaria trebuie să aștepte rezultatele din celelalte grupe pentru a vedea dacă va fi printre cele mai bune echipe clasate pe locul 3, având încă șanse să continue în competiție.

Clasamentul locurilor 3

  1. Austria: 3 puncte (2 meciuri, golaveraj 3-2)
  2. Slovacia: 3 puncte (2 meciuri, golaveraj 2-2)
  3. Ungaria: 3 puncte (3 meciuri, golaveraj 2-5)
  4. Slovenia: 2 puncte (2 meciuri, golaveraj 2-2)

Șase apărători elvețieni netezesc calea egalului prestabilit

Calificarea dramatică a Germaniei de pe primul loc al Grupei A adaugă un nou capitol în istoria fotbalului european. Performanța echipei gazdă la acest turneu este urmărită cu mare interes, iar golul de ultim moment marcat de Fullkrug este deja considerat unul dintre momentele memorabile ale competiției. Memorabil mai cu seamă datorită largului concurs acordat de apărarea elvețiană, care nu a crezut de cuviință că e cazul măcar să schițeze niște sărituri la cap…

În timp ce Germania și Elveția avansează în optimi, atenția se îndreaptă acum către celelalte echipe care încă luptă pentru a se califica. Turneul final al Euro 2024 continuă să ofere momente de neuitat, iar suporterii așteaptă cu nerăbdare să vadă cine va triumfa în cele din urmă.