Eurobarometru: Pentru 42% dintre cetățenii Uniunii Europeni sănătatea publică este o prioritate

Ultimul sondaj Eurobarometru, ”Parlemeter”, arată că 42% dintre europeni consideră sănătatea publică cea mai mare prioritate.

Același sondaj indică faptul că 40% dintre europeni sunt interesați de lupta contra sărăciei și a excluderii sociale. 39% dintre europeni, în special tineri, consideră că lupta împotriva schimbărilor climatice este mai importantă.

În total, 11 țări din Uniunea Europeană consideră sănătatea publică o problemă cheie pentru politica la nivel european. Portugalia se află pe primul loc (72%), urmată de Cipru (61%) și Spania (60%), Italia (59%).

Primele trei state îngrijorate de nivelul de sărăcie sunt Lituania (57%), Ungaria (52%) și Franța (51%), spre deosebire de Suedia (63%), Olanda ((61%) și Danemarca (58%), care doresc să se pună mai mult accent pe amenințările și provocările legate de schimbările climatice.

Potrivit Euronews, sondajul Eurobarometru ”Parlmeter”, al treilea de la începutul pandemiei, se bazează pe 26.510 interviuri față în față și online, realizate cu europeni cu vârste de peste 15 ani, în perioada 2 noiembrie – 3 decembrie 2021, în toate cele 27 țări UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...