Eurostat: Bulgaria, Spania şi România, cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE

Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană s-a situat la 3%, în trimestrul doi din 2022, în creştere de la 2,9% în precedentele trei luni, şi 2,2% în perioada similară din 2021, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În perioada aprilie – iunie 2022, statele membre cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante erau Bulgaria, Spania şi România (toate cu 0,9%) şi Slovacia (1%), în timp ce ţările membre cu cea mai ridicată rată a locurilor de muncă vacante au fost Ţările de Jos (5,1%), Belgia (5%), Cehia (4,9%) şi Austria (4,8%).

În zona euro, rata locurilor de muncă vacante a fost de 3,2%, în trimestrul doi din 2022, în creştere de la 3,1% cât era în precedentele trei luni, respectiv de 2,3% în perioada similară din anul anterior. Comparativ cu trimestrul patru din 2019, înainte de pandemie, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu un punct procentual (pp) în zona euro şi cu 0,9 pp în Uniunea Europeană (UE).

De asemenea, faţă de situaţia din trimestrul doi 2021, rata locurilor de muncă vacante a rămas stabilă în Cehia, Croaţia şi Polonia, şi a crescut în 24 de state membre UE, cel mai semnificativ avans fiind în Germania (1,6 pp), Austria (1,4 pp) şi Ţările de Jos (1,3 pp).

Pe sectoare de activitate, în România, rata locurilor de muncă vacante era, în al doilea trimestru al anului, de 0,9% în industrie şi construcţii şi de 0,8% în servicii.

La nivelul Uniunii Europene, rata locurilor de muncă vacante era de 2,8% în industrie şi construcţii, respectiv de 3,5% în servicii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...