EXCLUSIV. Barna Tanczos, ministrul Mediului, este implicat direct în uciderea ursului Arthur

De scandalul uriaș declanșat de împușcarea ursului Arthur de către prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein nu este străin ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, care are cunoștință de toate dedesubturile acestei vânători.

Barna Tanczos: Nu știu dacă, nu știu dacă, nu știu dacă… dar totuși ce ascunzi…

„Nu știu dacă era vorba de acel urs sau nu, nu știu dacă cobora (în localități – n. red.) sau nu, nu știu dacă extragerea s-a făcut cu respectarea legii (…) Nu știu care este persoana care poate spune despre un urs sau cerb sau mistreț că este cel mai mare din țară. Acea persoană, clar, are puteri supranaturale (…) Nu știu dacă era cel mai mare sau era cel mai mic (urs – n. red.), dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță. Aștept finalizarea anchetei”, a declarat ieri ministrul Mediului, Barna Tanczos.

El a mai subliniat că se așteaptă ca, dacă cineva a greșit în acest caz, să plătească. „Mă aștept ca acele persoane, dacă nu au respectat legea, să suporte consecințele. Am cerut o anchetă riguroasă, pe lege”, a adăugat el.

De asemenea, el a ținut să sublinieze că ancheta trebuie să stabilească dacă s-a respectat legea „în cazul operațiunii de extragere”, adică de împușcare a ursului, și dacă ursul recoltat, recte cel împușcat este cel pentru care s-a emis ordinul de extragere, adică de împușcare.

Unchiul cere, nepotul aprobă… și ursul Arthur a ajuns la un prinț austriac

Toate aceste declarații alambicate și cu substrat ale ministrul Barna Tanczos sunt doar praf în ochi și o modalitate elegantă de mușamalizarea cazului.

De ce? Foarte simplu. Ministrul Barna Tanczos nu este străin de acest caz. Fondul de vânâtoare unde a fost împușcat ursul Arthur de către prințul austriac este deținut și administrat de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Botos” din localitatea Ojdula, județul Covasna.

Pentru această asociație, Barna Tanczos a emis ordinul de derogare pentru împușcarea unei ursoaice care produsese pagube în zonă. Însă, ceea nu spune ministrul Mediului este faptul că președintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Botos” Ojdula unde a fost ucis ursul Arthur este Markos Barna (FOTO), nimeni altul decât unchiul ministrul Tanczos Barna.

Practic, a fost o afacerea în familie: unchiul Barna a solicitat derogare pentru împușcare, iar nepotul Barna a aprobat. Adică o mână spală pe alta și ambele fața familiei Barna!

Rămâne de văzut dacă prințul austriac va spune autorităților române sau austriece cât a plătit în plus pe lângă cei 7.000 de euro pentru împușcare ursului și către cine au mers banii!

21 COMENTARII

   • Poate să îi fie unchi de la mamă și nu de la tată sau de la tată dar de pe bunică, nu contează, este unchiul lui și gata. Aș vrea să văd arestări de sus pînă jos în cazul ăsta, de la paznicul de vînătoare fără de care nu se iese cu arma în teren și pînă la dom ministru.

   • Multumesc…😂😂😂mare coincidenta si declarația Ministrului sau i-ai scris-o tu?
    Apropo sunt apolitic(caută traducerea pe net)…nu am gatere si nu tai păduri.Ca sa înțelegi sunt incompatibil cu funcția de Ministru al Mediului.

  • Ce are a face coada vacii cu ștampila primăriei??? S-a menționat clar faptul că ”președintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Botos” Ojdula unde a fost ucis ursul Arthur este Markos, nimeni altul decât unchiul ministrul Tanczos”. Are vreo relevanță că-i cheamă Barna pe amândoi??? Nemernicia se vede din avion!!! Lăcomia nu mai are limite!!! Păcat că nu pot să postez și o poză de familie, familia Iohanis împreună cu familia asasinului lui Arthur, cu medalii cu diagonală, în cadru festiv!!!
   ”Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, prinţul care a împuşcat, într-o pădure din Covasna, un urs considerat de organizaţiile de mediu cel mai mare exemplar din UE, este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi.
   În calitatea sa de preşedinte al Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi, Nikolaus von Liechtenstein l-a decorat anul trecut pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru rolul său în construcţia europeană.
   Potrivit site-ului oficial al Preşedinţiei, Iohannis a primit distincţia „Premiul European Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020 direct de la Nikolaus von Liechtenstein, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.”
   https://saccsiv.wordpress.com/2021/05/06/tatal-ucigasului-ursului-arthur-l-a-decorat-pe-klaus-iohannis-florin-citu-nu-este-cel-mai-mare-urs-pana-la-urma

  • Bai nene,Barna sau altul baga-i la carcera si aplicale cu sarg bastonul,adica „drumul spre adevar”. Sa vezi cum chitaie guzganii. Ultimul paragraf ramane esential. Ancheta sa se faca in Oltenia de baietii care au fact armata in secuime !

 1. Oblicii astia unchi/nepot din covasna /din MONGOLIA VIA ROMANIA SINT SIGUR IMPLICATI IN IMPUSCAREA URSULUI DESI TREBUIA IMPUSCATA O URSOAICA CE ATACA GOSPODARIILE OAMENILOR DAR O SA ZICA CA A FOST O CONFUZIE!. Ursul acesta ESTE DE FAPT MITA DATA DE MOMIA OFICIALA wklaunus joch annus TATALUI PRINTULUI DE CARTON, tata care i-a dat lui klaunus, la Cotroceni , premiul kalergi in 2020 ca merit pt.ca WKKIOCH ANUS N-A FACUT NIMIC PT.NIMENI ,DECI NICI PT. UE/Europa! MITA S-A DAT ACUM,DUPA UN AN ,CA SA NU FIE PREA BATATOR LA OCHI,PROBABIL. ASTA E,DACA DAI CHEILE CASEI ROMANIA UNOR STRAINI GEN DULAPUL NATING kwi,barna,orban, udmr etc. ,astia te dau afara DIN CASA,CEEA CE AU PATIT ROMANII ACUM!

 2. La puscarie cu ei pentru complicitate la braconaj.
  Udmr stii astia mult rau au facut mediului din tara, au distrus padurile, acum animalele.
  Nu inteleg dc mai sunt acceptati in guvern si parlament.
  Sa mearga sa candideze in Ungaria.

 3. Ce politician si-ar asuma raspunderea pentru o derogare din care nu castiga nimic? Ca Rovana Plumb, ca a dat peste 200 de derogari pentru ucidere ursi bruni intr-un an! Cand maximul e de 2! Rude ori nu, si ministrul si-a luat partea. Politica si excrocheriile nu au inceput cu ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...