EXCLUSIV. Ciucă l-a făcut KO pe Ciolacu la Ministerul Economiei

În urma presiunilor făcute de baronul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, s-a creat noul minister al Antreprenoriatului și Turismului pentru omul său, senatorul Daniel Cadariu, prin spargerea în două a fostului minister al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

Ministerul Economiei s-a umflat peste noapte cu 200 de posturi

Prin spargerea în două a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a rezultat în cabinetul Ciucă două ministere: cel al Economiei condus de Marian Florin Spătaru, omul impus și controlat de PSD prin Dan Nica și Marcel Ciolacu, și cel al Antreprenoriatului și Turismului dirijat de Daniel Cadariu – omul lui Flutur.

Dar, o mare capcană administrativă regizată de PSD și pusă pe masa lui Ciucă de noul ministru al Economiei, Marian Florin Spătaru, cu aprobarea liderului PSD Marcel Ciolacu, a fost inclusă în proiectul de organizare și funcționare a noului minister.

Prin spargerea în două a fostului minister al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care avea bugetat un număr de 839 de posturi, s-a convenit că noul minister al Economiei condus de Florin Spătaru să aibă 250 de posturi, iar cel al Antrepenoriatului și Turismului 589 de posturi.

Numai că, surpriză! Proiectul de organizare și funcționare al Ministerului Economiei trimis de Florin Spătaru cu aprobarea lui Marcel Ciolacu la Guvern includea 450 de posturi, adică cu 200 mai mult decât se hotărâse inițial.

Când a văzut, ieri, această umflare a numărului posturi cu 200, premierul Nicolae Ciucă a luat foc și a transmis liderului PSD Marcel Ciolacu că nu semnează hotărârea de reorganizare a Ministerului Economiei cu schema de personal umflată cu 200 de posturi.

Mai mult, potrivit informațiilor noastre, premierul Nicolae Ciucă a transmis liderilor PSD, mai exact lui Marcel Ciolacu, că nu este normal ca Ministerul Economiei, cu 250 de angajați, să aibă trei secretari de stat, iar Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, cu 589 de angajați, să funcționeze cu doar doi secretari de stat.

Rămâne de văzut dacă astăzi în ședința de Guvern premierul Nicolae Ciucă va „înghiți” sau nu manevra de umflare a schemei de personal de la Ministerul Economiei cu 200 de persoane, regizată de Marcel Ciolacu și liderul PSD Galați, Dan Nica. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...