EXCLUSIV Dr. Rodica Tănăsescu: În cabinet nu am condiții pentru testare Covid. Dacă am un cort, DA, pot să răspund la apelul ministrului Rafila

Sunt medici de familie, care din motive obiective, nu pot răspunde la apelul ministrului Sănătății de testare Covid în cabinete. Dr. Rodica Tănăsescu, vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie București, declară că îl înțelege foarte bine pe ministrul Sănătății, doar că vaccinarea împotriva Covid este una, dar testarea este cu totul altceva. ”În cabinet nu am condiții pentru testare. Dacă aș avea un cort, evident că aș testa”.

Pentru a testa persoanele susceptibile de Covid este necesar un spațiu destinat exclusiv de care cele mai multe cabinete de familie nu dispun, spune dr. Rodica Tănăescu.

Pe un hol îngust pot fi un pacient cu boală cronică și o persoană care vrea să se testeze. Eu am aceeași responsabilitate pentru ambele persoane. Dar un hipertensiv sau cu o insuficiență cardiacă poate pleca de la cabinet și cu Omicron. Eu chiar aș vrea să testez, dar nu am condițiile necesare: spațiu special, bine delimitat, explică dr. Tănăsescu.

”Dacă ni se punea la dispoziție un cort, era foarte bine. Am încercat să iau, dar este mult prea scump. De fapt, testarea asta trebuia să înceapă în urmă cu 1-2 ani și probabil că se reușea crearea condițiilor în așa fel încât ceilalți pacienți veniți la cabinet să nu fie expuși riscului de infectare”., spune aceasta.

Apelul Ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății a făcut a reluat apelul către medicii de familie, organizațiile profesionale ale medicilor de familie și către Colegiul Medicilor din România să efectueze testare. Potrivit ministrului Sănătății,  în prezent sunt încheiate circa 3.800 de contracte de testare cu cabinetele de familie.  

”Cred că dacă ajungem ca fiecare cabinet să testeze în fiecare zi măcar zece persoane care sunt simptomatice sau care au fost contacţi apropiaţi ai persoanelor infectate ar fi un foarte mare câştig. Până în momentul de faţă, media este mult mai mică – sunt două teste care se efectuează în medie la cabinetele medicilor de familie”, a declarat ministrul Sănătății.

Mai multe articole...

  1. De unde testare in cabinete din un apartament cu doua camere, culoar, comun, grup sanitar comun medic si pacienti. Ministrli sanatatii stiu realitatile din teren ?! Cabinetele medicilor de familiei trebuiau acceptate numai in apartamente de 4 camere sau f.rar 3. Ne conduc niste idioti utili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole