EXCLUSIV: Gest unic de recunoaștere a valorii românești. Mărioara Capră, fostă directoare în CNAIR, decorată de statul ungar

Într-o ceremonie desfășurată la Ambasada Ungariei din București, inginerul român, Mărioara Capră a primit distincția militară “Steaua de bronz” pentru merite deosebite în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii comune româno- ungare.

În istoria relațiilor bilaterale româno-ungare, Mărioara Capra este singurul inginer roman decorat pentru merite deosebite în acest domeniu.

În perioada 2009 -2019, în calitate de Director adjunct al Direcției Tehnice a CNAIR, Mărioara Capră a condus delegația română care împreună cu experții ungari, a coordonat lucrările destinate deschiderii punctelor de trecerea a frontierei dintre România și Ungaria, de la Nădlac și Oradea.

Ambasadorul ungar, Botond Zakonyi a precizat cu ocazia înmânării decorației că acesta reprezintă un gest de recunoaștere din partea statului ungar față de contribuția pe care Marioara Capră a avut-o în derularea celor două proiecte.

Asistăm la o ceremonie rară și putem spune fără exagerare chiar unică. Deoarece în domeniul infrastructurii și al dezvoltării rețelei de autostrăzi între cele doua țări, nu exista un asemenea precedent prin care cineva să primesca o astfel de recunoaștere din partea statului ungar, pentru activitatea depusă. Dar dacă ne uitam la acest eveniment din perspectiva relațiilor bilaterale și a realizărilor din ultimii ani în acest domeniu, nu mai este surprinzator acest lucru. Crearea infrastructurii de transport dintre cele două state și în special a infrastructurii de transport rutier, precum și importanta conectării acesteia a devenit primordiala în regiunea noastră”, a subliniat în discursul său ambasadorul maghiar, Botond Zakonyi.

Acesta a precizat că timp de 10 ani, începând din anul 2009, reprezentanta CNAIR, Mărioara Capra a participant activ la acest proces de importanță majoră pentru economia celor două state.

Cu competență profesionala a condus în acești ani, 15 întâlniri ale grupului de lucru pentru autostrada româno –ungară, iar în cazul problemelor apărute a făcut eforturi pentru o abordare constructivă și astfel a avut o contribuție fundamentală pentru a deschide prima conexiune de autostradă româno – ungară”, a mai precizat ambasadorul ungar la București.

Trebuie spus ca la acest eveniment nu a participat niciun reprezentant al actualei conduceri a CNAIR.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole