EXCLUSIV. Jaf incredibil în 2020 la CSA Steaua: 40 de secții = 22.000.000 de euro, din care echipa de fotbal din Liga a 3-a a tocat un milion

PUTEREA a semnalat de mai multe ori faptul că instalarea de către ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, în urmă cu un an de zile, în fruntea CSA Steaua Bucureşti, a colonelului Mădălin Hîncu a fost o decizie catastrofală pentru clubul militar. 

Practic, de la instalarea lui Hîncu, întreaga activitate a clubului militar a fost bulversată printr-o serie de decizii aberante și ilegale ale acestuia.

Unde s-au „topit” 13.000.000 de euro?

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării Naționale, „În anul 2020 bugetul alocat Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București” a fost de 103.441.639 lei, iar pentru anul 2021 se estimează un buget asemănător”.

Astfel, cele 40 de secții sportive ale CSA Steaua, unde sunt legitimați 897 de seniori și 1.031 de juniori, au „tocat” anul trecut, în plină pandemiei de COVID 19, circa 21,5 milioane euro, plus încă 570.845 lei din încasări extrabugetare realizate de opt secții – fotbal, scrimă, polo, ciclism, tenis, natație, gimnastică și tir.

Însă, din suma totală de 103.441.639 lei, s-a cheltuit pentru cele 38 de secții, doar circa 40.000.000 de lei. Restul, de peste 63.000.000 de lei, adică circa 13.000.000 de euro, știe numai colonelul Mădălin Hîncu unde s-au dus.

Ogăraru, 4.000 de euro pe lună în Liga a 3-a

Cei mai mulți bani s-au cheltuit de către secția de handbal, 6.167.195 lei, pe locurile următoare situându-se, fotbalul, 4.700.000 lei, rugbyul, 4.351.587 lei, polo, 3.496.900 lei și baschet, 3.115.584 lei.

Însă, surprinde, suma incredibilă cheltuită de CSA Steaua cu echipa de fotbal care activează în Liga a 3-a. Adică, Hîncu a direcționat către echipa de fotbal pregătită de către Daniel Opriță suma de 4.700.000 lei, ceea ce a reprezentat în jur de un milion de euro.

Cum s-a cheltuit 1.000.000 de euro, poate totuși află și Ministerul Apărării Naționale, mai ales la această secție jaful este de dimensiuni incredibile?

Elocvent este faptul că, potrivit informațiilor furnizate de MapN, secția de fotbal a avut nici mai mult, nici mai puțin, de 90 sportivi seniori (vezi documentul în facsimil) și 267 de juniori. Astfel, nu este de mirare că s-a tocat 1.000.000 de euro, când șeful secție de fotbal, George Ogăraru a încasat lunar peste 4.000 de euro.

Sportivi mulți, performanțe puține

Potrivit informațiilor furnizate de către MApN, în 2020, la CSA Steaua au fost legitimați la cele 40 de secții un număr de 897 de sportivi seniori și 1.031 de juniori. Cei mai mulți sportivi seniori au fost legitimați la secția de fotbal care activează, atenție, în Liga a 3-a.

Pe locurile următoare, se situează seniorii legitimați la lupte, 52 sportivi, canotaj, 51 de sportivi, box, 50 sportivi, scrimă, 48 sportivi, tir sportiv și rugby, 42 sportivi, polo pe apă, 36 sportivi, hochei pe gheață, 34 sportivi, motociclism, natație și pentatlon modern și kaiac-canoe, 33 sportivi, karate, 32 sportivi, radioamatorism, 27 sportivi și 24 de sportivi la tir cu arcul.

Este incredibil cât de mulți sportivi au fost legitimați la secțiile de la CSA Steaua mai sus menționate și performanțele abia dacă se zăresc cu lupa.

Cătălin Hîncu, urmaşul perfect al „groparului” Boroi

PUTEREA a semnalat faptul că Mădălin Sorin Hîncu a venit la CSA Steaua la începutul anului 2016, printr-o mișcare care ar trebui analizată cât mai bine de conducerea Ministerului Apărării Naționale.

Profitând de căderea guvernului Ponta, după tragedia de la Colectiv, CSA Steaua, condusă la aceea vreme de controversatul colonel George Boroi, și-a mărit surprinzător numărul secțiilor și al sportivilor, prin integrarea Clubului Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, condus tocmai de colonelul Mădălin Sorin Hîncu.

„Începând de la 1 ianuarie 2016, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi a devenit parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Cel mai galonat club sportiv din România își mărește astfel numărul disciplinelor practicate de sportivii săi, pentru a include și sporturile montane și de iarnă. Din acest an, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi va deveni „Centrul de sporturi montane Bucegi”.

Acesta va avea ca obiect de activitate discipline sportive olimpice, precum biatlon, schi alpin, escaladă, schi fond, sanie, dar și neolimpice, precum triatlon de iarnă, alergare montană, schi alpinism”, se preciza, la acea vreme, într-un comunicat de presă al clubului militar.

Dar, trebuie precizat faptul că Clubul Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, la fel ca și Baza de Instruire, făcea parte, până la trecerea la CSA Steaua, din structura Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre.

Astfel, la clubul militar au răsărit, după anul nou 2016, încă opt secții de sporturi de iarnă, ajungându-se la 43 de secții, față de 21 câte erau la venirea în fruntea CSA Steaua, în 2003, a lui George Boroi.

Practic, prin impunerea în aceste condiții a colonelului Mădălin Hîncu se continuă opera de distrugerea a clubului militar, începută și pusă în aplicare de Boroi, prin mărirea fără justificare a numărului de secții ceea ce va conduce automat la transformarea clubului într-un club de amatori și nicidecum în unul pentru marea performanță.

Partea leului… Hîncu

După principiul, cine împarte-parte își face, colonelul Mădălin Hîncu a avut grijă să finanțeze substanțial secțiile cu care a venit, pe ușa din dos, de la Predeal la CSA  Steaua.

Astfel, secțiile de schi alpinism și escalada, schi biatlon și schi alpin și bob sanie au „topit” din bugetul clubului militar suma de 1.233.164 de lei, adică vreo 250.000 de euro.

Este de subliniat faptul că pentru doi sportivi seniori și trei juniori de la secția de bob-sanie s-a cheltuit anul trecut suma de 384.733 de lei, adică vreo 80.000 de euro.

16 COMENTARII

  1. O bătaie de joc crasă la adresa celor care servesc țara. Nu sunt bani pentru salariile și pensiile militarilor, dar sunt plătiți foarte bine brazilieni, sârbi sau mai știu eu ce naționalități! Militari români sadea!!!

  2. Foarte rău că nu sunt ,sau nu se vrea să fie un for care să cerceteze cât este de legal să se finanțeze din banii alocați armatei ,deci din banii noștri,din bugetul țării ,altceva decât sportul de amatori și anume doar pe acei sportivi cu merite naționale și internaționale,adică doar campionii și antrenori de elită.
    Restul membrilor să li se asigure doar terenuri și săli pentru a desfășura de plăcere ( neremunerat) orice sport.

  3. UN COMENTARIU ABSURD. FĂCUT DE UN ZIARIST NECUNOSCUT…. VINO CU DOVEZI ȘI FACTURI DACĂ EȘTI ASA DE SMEKER… POATE OAMENII AU CHELTUIT CU CAP… TU NU AI COPII PE CARE AI DUCI SA FACĂ SPORT…. TIA CERUT CINEVA BANI PTR EI…. DACĂ AU FURAT DE ACORD SA PLĂTEASCĂ ȘI SA RĂSPUNDĂ… DAR FAPTUL CĂ SA MĂRIT NR DE SECTIII DE SPORT E O PROSTIE CE SPUI TU… UITETE LA UNGARIA CÂT INVESTEȘTE ÎN SPORT… DECÂT PE PENSII SPECIALE MAI BINE LA SPORT…. DAR SA DEA SOCOTEALA… NU JUDECA TU CĂ NU EȘTI KONTABIL… TALPAN A MÂNCAT BANII CLUBULUI PE PROCESE INTERMINABILE… APROPO CE SALAR ARE EL DE A-L COMPARI CU A LUI OGARARU….

  4. Ce vad eu aici e ca bugetul alocat s-a cheltuit. Ba daca nu se cheltuie banii si ii da inapoi nu e bine, daca nu atiu cine a cheltuit nu stiu cat iar nu e bine.
    Ce-i ma teatrul asta ieftin, parca sunteti sputnik si-l copiati pe putin de vreti sa destabilizati tot clubul numai de ar veni Talpan sef. Vai mama noastra. Mai grav e ca mai va crede si lumea balariile.

  5. Rușinos pentru un club militar educațional! Nu trebuie sa aruncam cu noroi in sportul de performanța! Este clar ca Dr. Mădălin nu are ce sa caute la Steaua. Păcat pentru generații întregi de copii care stau in fata blocului și nu au unde sa practice un sport pentru mișcare…..ca performanța este foarte departe! Dacă părinții nu au bani și timp sa investească in sănătate și educație suntem vai de CSA STEAUA noastră! Rezultatul am început sa l vedem la știrile de la ora 5!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...