EXCLUSIV Podurile dunărene de pe A2 intră în reparații capitale

Moment istoric în sectorul transporturilor din România. Cele două poduri dunărene de pe Autostrada Soarelui intra în reparații capitale în toamna acestui an, ne-a declarat directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier.

Astăzi a avut loc la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor o întâlnire în cadrul căreia s-a aprobat expertiza tehnică prin care cele două poduri dunărene de pe Autostrada Soarelui vor fi reabilitate.

„Asta înseamnă ultima etapă înaintea aprobării finanțării de 32 de milioane de euro pentru reabilitarea totală a celor două poduri dunărene și a viaductelor de acces, o lucrarea în premieră pentru România”, ne-a declarat oficialul CNAIR.

Potrivit lui Ovidiu Barbier, acest proiect reprezintă un moment important, fiind pentru prima dată în ultimii 38 de ani de la inagurare de când emblema școlii românești de infrastructură rutieră intră în reabilitare.

Procedura de licitație este în derulare, după ce a fost suspendată întrucât s-a cerut o nouă expertiza de către reprezentanții Comisiei Europene.

„Sperăm ca la finele lunii septembrie să avem constructorul care va realiza lucrările de reabilitare a celor două poduri de pe Autostrada București-Constanța”, a spus Ovidiu Barbier, cu mențiunea că este pentru prima oară când în cadrul unei proceduri de licitație deschisă este luat în considerare ca factor important de punctaj termenul de execuție.

De asemenea se intenționează ca pe un proiect separat să se pună în evidență aceste lucrări de artă folosindu-se un iluminat arhitectural.

Cele două poduri au o lungime totală de 2,6 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...