Exclusiv: Romprest câștigă o victorie de etapă în războiul gunoaielor din Sector 1

Victorie de etapă pentru compania de salubrizare în războiul gunoaielor din Sectorul 1: Romprest Service a câștigat în instanță anularea uneia dintre amenzile primite de la Poliția Locală, pentru modul cum a gestionat problema deșeurilor.

Este vorba de o acțiune de la finalul anului trecut.

Anulează ca netemeinic şi nelegal procesul verbal de contravenţie seria B nr. 0077351 încheiat de Poliţia Locală sector 1 Bucureşti la data de 16.12.2020 şi exonerează petentul de sancţiunea amenzii contravenţionale de 4000 lei”, se arată în minuta publicată de Judectăria Sector 1.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Este mai mult o victorie de moral pentru operatorul de salubritate, în condițiile în care de la începutul anului a pierdut în nouă din cele 11 hotărâri pronunțate pentru tot atâtea amenzi. Într-o altă cauză plângerea a fost admisă parțial, amenda fiind redusă de la 4.000 la 3.000 lei.

Pe rolul instanțelor de judecată firma de curățenie contestă alte 25 de amenzi primite, toate, anul acesta de la Poliția Locală Sector 1.

12 dintre ele sunt din luna iunie, când gunoiul nu a mai fost ridicat de pe străzi timp de aproape o săptămână, operatorul invocând datorii restante uriașe.

În iunie, Romprest Service SA prezenta 21 de facturi emise în perioada iulie 2020 – martie 2021, pentru servicii prestate și confirmate de salubrizare stradală, în valoare totală de 116.502.001,77 lei.

Cele mai vechi facturi aferente prestațiilor din anul 2020 înregistrează întârzieri la plată de peste 200 de zile, ceea ce înseamnă penalități de întârziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei”, susțineau reprezentanții companiei.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole