Fals atac ucrainean asupra Rusiei?

Publicat: 04 feb. 2022, 23:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Fals atac ucrainean asupra Rusiei?

SUA susțin că au informații despre faptul că Moscova ar plănui să filmeze un fals atac ucrainean asupra Rusiei. Scenariul ar putea fi folosit astfel ca pretext pentru a invada Ucraina.

Afirmațiile aparțin purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, dar Rusia neagă categoric un asemenea plan. John Kirby susține că unul dintre scenariile posibile este ca Rusia să producă “o înregistrare video de propagandă foarte violentă, care ar arăta cadavre şi persoane care joacă rolul de persoane îndoliate, precum şi imagini cu locuri distruse cu echipamente militare ucrainene sau occidentale”.

Reprezentantul Pentagonului  a explicat că acest dosar este clasificat, ca atare nu poate da mai multe detalii, dar informațiile sunt adunate inclusive din teren. De asemenea, aliații SUA sunt informați despre acest subiect.

Macron merge luni, la Moscova

Rusia susține constant că militarii ruși aflați la granița cu Ucraina, peste 100.000 conform NATO, sunt acolo pentru exerciții. NATO și-a exprimat joi îngrijorarea și cu privire la faptul că Rusia ar putea disloca alți 30.000 de militari, inclusiv din Forțele Speciale, avioane și rachete în Belarus, vecinul de la nord de Ucraina.

În acest context, președintele Franței, Emmanuel Macron merge luni, la Moscova, pentru a discuta cu Vladimir Putin, iar apoi se va deplasa în Ucraina.