Familia purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, vizată de sancțiunile SUA

Statele Unite au impus vineri sancţiuni care îi vizează pe mai mulți apropiați ai liderului rus Vladimir Putin.

Miliardarul rus Viktor Vekselberg, trei membri ai familiei purtătorului de cuvânt al preşedintelui Putin şi o serie de parlamentari ruşi sunt vizați de noile sancțiuni ale SUA, transmite Reuters.

Printre cele mai afectate de aceste sancţiuni se află zece persoane din consiliul de administraţie al VTB Bank, al doilea cel mai mare creditor din Rusia, şi 12 membri ai Dumei, camera inferioară a parlamentului rus, se arată într-un comunicat al Departamentului Trezoreriei al SUA.

„Trezoreria continuă să tragă la răspundere oficiali ruşi pentru că au permis războiul nejustificat şi neprovocat al lui Putin”, a declarat secretarul Trezorerie, Janet Yellen.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, a fost vizat de sancţiuni încă de pe 3 martie. Măsurile de vineri se extind asupra soţiei sale şi a celor doi copii adulţi.

Aceştia duc „stiluri de viaţă luxoase care sunt incompatibile cu salariul de funcţionar public al lui Peskov”, a afirmat Trezoreria într-un comunicat.

Forţele ruse au continuat să bombardeze vineri oraşe din toată Ucraina şi păreau să se regrupeze pentru un posibil asalt asupra capitalei Kiev.

La mijlocul lunii februarie, camera inferioară a parlamentului de la Moscova a votat pentru a-i cere preşedintelui Putin să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, susţinute de ruşi.

Unsprezece membri şi preşedintele Dumei Viaceslav Volodin au fost adăugaţi vineri pe lista celor sancţionaţi.

Justificând votul, Volodin a declarat în februarie că guvernul de la Kiev „nu respectă acordurile de la Minsk. Cetăţenii şi compatrioţii noştri care locuiesc în Donbas au nevoie de ajutorul şi sprijinul nostru”. Acordurile de la Minsk au fost semnate în 2014 şi 2015 în speranţa de a se pune capăt violenţei dintre separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi guvernul de la Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...