Fata lui Bădălău a primit finanțare de 1 MILION de EURO prin PNDR

Firmulița din Bolintin Vale a clanului Bădălău a accesat fonduri prin PNDR în valoare de 690.000 de euro pentru construirea unei ciupercării. Societatea comercială s-a ocupat de-a lungul anilor de activități una mai diferită ca alta: de la lucrări de canalizare, până la culturile de ciuperci și vânzarea pepenilor.

Firma SC Sabix SRL a fost înființată în anul 2009 la Bolintin Vale, localitatea de reședință a fostului baron Niculae Bădălău și a familiei sale.

Societatea comercială a încasat și a accesat bani publici din contractele cu statul și acestea nu au fost puține. Milioane de euro au trecut prin conturile firmelor deținute de clanul Bădălău, iar acestea nu s-ar fi întâmplat dacă firma nu era în proprietatea fostului baron de Giurgiu, Niculae Bădălău, arestat pentru dare de mită și trafic de influență.

La doar 19 ani, Sabina Bădălău, fiica lui Niculae Bădălău punea bazele unei firme prospere in fieful baronului Bădălău, fiind asociat și administrator unic. Între timp, în firmă a mai intrat și Gabi Bădălău, fratele Sabinei, dar și mama celor doi. Momentan, Rodica Bădălău, soția lui Niculae Bădălău, este acționar unic la firma din Bolintin, potrivit datelor primite de la registrul Comerțului.

Niculae Bădălău alături de fiica sa, Sabina

Dacă unor antreprenori la început de drum nici prin cap nu le-ar trece să se încumete la accesarea de fonduri, pentru tânăra Sabina a fost și este floare la ureche. Că doar e fata lui Bădălău de la Bolintin.

Contract de un milion de euro pentru o ciupercărie

Când avea doar 19 ani, Sabina a accesat fonduri substanțiale de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale(AFIR).

Societatea administrată la acea vreme de fiica lui Bădălău a obținut nu mai puțin de 690.084 de EURO nerambursabili pentru înființarea unei ciupercării în Bolintin Vale.

„În evidentele AFIR se regăsește un singur contract de finanțare încheiat de Agenție cu societatea SC SABIX SRL, in anul 2010, pentru un proiect finanțat prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013, cu valoarea maximă de 1.380.169 EURO pentru înființare ciupercărie în orașul Bolintin Vale din județul Giurgiu!”, conform unei informări din partea AFIR.

Totuși, finanțarea nerambursabilă se ridica la 690.084 de EURO.

Mai mult de atât, conform Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale(AFIR), a mai precizat că nu a fost decontată nicio plată către beneficiarul investiției, dat fiind faptul că s-a reziliat contractul cu beneficiarul SC SABIX SRL pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

Societatea este specializată în lucrări de canalizare, dar vinde și pepeni

Tânăra Sabina nu s-a oprit doar la cultivarea ciupercilor, că doar nu pentru așa ceva era ea patroană. Firma din Bolintin deține coduri CAEN de desfășurare a activităților, de la lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, la cultivarea legumelor și a pepenilor sau a transportului în regim taxi, iar lista continuă cu alte activități economice pe care le poate desfășura societatea comercială.

Firma tinerei Sabina a crescut precum părul Ilenei Cosânzeana. Astfel, în anul 2010 firma SABIX SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 30.968 LEI, iar apoi a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 234.040 LEI.

Caracatița firmelor lui Bădălău: Mai multe societăți înregistrate la aceeași adresă. Acționarii fiind rude sau prietenii lui Niculae Bădălău

Pe str. Calea Luncii nr.131, din Bolintin Vale au sediul aici mai multe societăți comerciale, care ne ridică câteva semne de întrebare referitor la legătura lui Niculae Bădălău cu aceste societăți comerciale.

Actualul nume al societății GENERAL BUILDING INTERNAȚIONAL S.R.L. a fost primit în septembrie 2009, prin rebotezarea firmei Miky&Company Impex S.R.L., care îşi mutase cu această ocazie şi sediul, din Bucureşti în Bolintin Vale, pe str. Calea Luncii nr.131. În iulie 2009, firma era preluată de Radu Gabriel Bădălău de la o anume Valerica Costache, care la rândui o primise cu doar o lună înainte de la Mihaela Cristina State. 

O altă firmă a familiei Bădălău este N.B.G. S.R.L., înființată de soții Niculae și Rodica, este trecută în 2002 pe numele Ninei Pavel, care o înapoiază politicianului în anul 2009. În tot acest timp firma vinde cu 3 milioane de euro un teren cumpărat cu doar 12 mii de euro de la Rodica Bădălău. Această tranzacție a făcut obiectul unui dosar plimbat de la DNA la DIICOT, care s-a soldat cu neînceperea urmăririi penale pentru Niculae Bădălău.

Totuși, fiul lui Bădălău deține în prezent firma N.B.G. SMART & SPECIAL CONSTRUCTIONS S.R.L., care a avut și aceasta sediul social în str. Poarta Luncii Nr.131 din Bolintin Vale, dar acum a fost mutat în București. Societatea este specializată în extracția agregatelor din albia râului Argeș și pune pericol un pod din apropiere.

De altfel, societatea comericală BALLROOM SAGA S.R.L. este deținută de fiica lui Niculae Bădălău, Sabina Ioana. Firma fiicei lui Bădălău are o cifră de afaceri de 1.137.260 RON și pierderi de 154.060 RON, cu un număr mediu de șapte angajați. Tânăra antreprenor a investit mai bine de 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive.

Citește și: De unde a avut fata lui Bădălău 4 milioane de euro pentru un restaurant de lux la Bolintin? EXCLUSIV

În aceeași curte, încă de la intrare, este inscripționat numele grupurilor de firme al familiei Bădălău se află și o companie grecească – HELLENIC PLASTIC S.R.L., cu care derulează afaceri de milioane de euro. În anul 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 10.055.143 LEI, potrivit confidas.ro. Compania este specializată în producţia de articole din plastic de unică folosinţă.

Acționarii companiei HELLENIC PLASTIC SRL sunt: CHOMATAS GEORGIOS(30%), ELENI ROUPA(17,5%), VARDOUNIOTI PANAGIOTA(17,5%), ROUPAS GEORGIOS PANAGIOTIS(17,5%) și ROUPA GEORGIA(17,5%).

Societatea comercială ALPHA TRANS EXPEDITION SRL, deținută de 50/50 de RASHEV IVAN DIMOV(de origine bulgară) și BURCEA GHEORGHE. Sediu social str. Poarta Luncii, nr.131.

Societatea comercială POL ORIENT SRL, deținută în proporție de 100% de OGRĂZEANU ROMEO-CĂTĂLIN, despre care liberinteleorman.ro a scris că acesta a deținut funcția de secretarul comunei Tătărăștii de Jos, din jud. Teleorman. Sediul social al scoietății comerciale este str. Poarta Luncii, nr.131.

Societatea comercială SABIX SRL, deținută de soția lui Niculae Bădălău, Rodica Bădălău. Sediu social str. Poarta Luncii, nr.131.

Societatea comercială RMS INTER HOLDING SRL, deținută de NIŢĂ CONSTANTIN-DANIEL. Sediu social str. Poarta Luncii, nr.130.

Societatea comercială SC MELTIADE TRANS S.R.L.(radiată), deținută de RADU MELTIADE MIHAI. Sediu social str. Poarta Luncii, nr.130. Ulterior, Radu Meltiade a înființat o altă firmă sub același nume și la același sediu social sub numele SC MELTIADE TRANS SRL.

Aproape toate camioanele societății deținute de Gabriel Bădălău prin firma N.B.G. SMART & SPECIAL CONSTRUCTIONS S.R.L., au numărul de înmatriculare „ABI”, după numele fostei societăți ABI AGREGATE S.R.L.(care a deținut și ea sediul pe str. Poarta Luncii, nr.131), intrată în dizolvare, unde a deținut funcția de administrat și a deținut 70% din acțiunile societății comerciale. Restul acțiunilor, în proporție de 30%, au fost deținute de Radu Meltiade, cel care deține SC MELTIADE TRANS S.R.L..

Cine este Rodica Bădălău

Despre Rodica Bădălău se știu foarte puține lucruri. Este cadru didactic la Malu Spart și a fost o prezență extrem de discretă în spațiul public, de-a lungul anilor.

Anterior societatea SABYX SRL, care a fost deținută în trecut de Gabriel și Sabina.

Despre Rodica Bădălău s-a scris mai mult în presa mondenă, prin prisma fiului, Gabi Bădălău, mare fante de Dorobanți. Gabi a fost căsătorit cu artista Claudia Pătrășcanu, mama celor doi copii ai săi, și de care a divorțat anul trecut cu mare scandal. Claudia Pătrășcanu, fostă Bădălău, a relatat de mai multe ori în presă la ce torturi psihice a fost supusă de către soacra ei.

”Astăzi, familia Bădălau a decis ca trebuie sa-mi aud copiii doar in prezenta lor, le-a fost tras telefonul din mână, au punctat că nu îi interesează de nimeni și nimic, și atunci cât ei vor și doar in prezenta lor, îmi voi auzi copiii. Copiilor mei li s-au restricționat orice legatura atât cu mine cât și cu bunica maternă la ordinul strict și cu pumnul in masa al acestei familii.

Tot astăzi, doi copii minori au asistat la zeci de agresiuni verbale, emoționale și un act al alienării parentale, unde atât tatăl cât și bunica paternă m-au jignit intr-un mod stradal atât pe mine cât și pe mama mea și-mi aduc zeci de insulte de fata cu copiii noștri. Doi copii cărora nu li se oferă intimitate de a vorbi cu mama lor, cărora le este dor de mine și mie de ei, cărora le este teama când tatăl șipă și nu fac exact cum el dictează, doi copii care nu au nicio vina pentru răzbunările, fricile și acțiunile acestei familii”, a scris Claudia Pătrășcanu, în august 2022, pe rețelele de socializare.

Rodica Bădălău deține funcția de învățătoare la Școala Nr.1 Malu Spart și încasează anual suma de 46.266 RON, conform ultimei declarații de avere a lui Niculae Bădălău.

6 COMENTARII

  1. Doamne,oare unde ești căci iată cum se lăfăie in bani un individ numit Badalau,împreună cu familia sa.Ss i se confiște tot ce a furat,facsndu.se dreptate,caz contrar,e inutil să afirmăm existența unei democrații reale și să fie judecat corect de organele abilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...