Fenomen rar în staţiunea Straja! Cum arată peisajul care le-a tăiat răsuflarea turiștilor

Românii care au ales să petreacă câteva zile în stațiune Straja au avut parte de o adevărată surpriză. Aceștia s-au putut bucura de un peisaj ireal, desprins parcă de pe altă planetă.

Turiștii aflați în stațiunea Straja au putut vedea un fenomen meteo rar. Haloul solar s-a multiplicat din cauza lumini refractate prin cristalele de gheață din aer.

Astfel, datorită condiţiilor meteo, a rezultat un peisaj care te lăsa cu răsuflarea tăiată. Un astfel de fenomen are loc rar în România.

Curcubeu în jurul Soarelui. Ce este haloul solar și cum se formează?

Un halou solar este alcătuit din acele particule de gheață, care sunt în suspensie în partea cea mai înaltă a troposferei.

În momentul în care lumina Soarelui cade pe aceste particule de gheață, se refractă și creează întreg spectrul de culori, asemenea curcubeului, vizibil în jurul Soarelui, scrie meteorologiaenred.com.

Fenomenul este cunoscut sub numele de curcubeu circular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...