Fenomenul Macarena ajunge în Parlamentul European. Femeile nu vor flori, ele vor drepturi

Publicat: 28 feb. 2024, 21:12, de Mariana Olteanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Fenomenul Macarena ajunge în Parlamentul European. Femeile nu vor flori, ele vor drepturi
Fenomenul Macarena ajunge în Parlamentul European. Femeile nu vor flori, ele vor drepturi

Melodia Macarena a cântăreței Erika Isac, care vorbește despre abuzurile asupra femeilor a stârnit un val de reacții și comentarii, reușind să împartă internetul în două tabere. Mai nou, piesa a ajuns și în Parlamentul European prin vocea europarlamentarului Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță trage un semnal de alarmă asupra abuzurilor prin care mii de femei sunt nevoite să treacă zilnic. Europalementarul atrage atenția și susține că ”de 1-8 martie se trezește același Mirel să dea femeilor lalele, pentru că abuzatorul știe cel mai bine să-și ceară scuze”.

Nicu Ștefănuță: De 1-8 martie se trezește același Mirel să dea femeilor lalele

”Asta este o melodie a Erikăi Isac care a revoltat jumătate din România. Multe femei au ascultat-o în căști, speriate să nu o audă un anume Mirel. Sunt versuri care au trezit o societate! Și nu sunt doar versuri, e adevărul.

Culmea, de 1-8 martie se trezește același Mirel să dea femeilor lalele, pentru că abuzatorul știe cel mai bine să-și ceară scuze! Dar ce nu vrea să înțeagă Mirel este că femeile nu vor flori. Femeile vor să fie respectate! Vor să nu mai fie abuzate! Vor să nu meargă cu frică pe stradă! Vor să aibă dreptul la avort, la sănătatea reproductivă, vor să decidă pentru corpul lor. Vreau să vin în sprijinul lor. Femeile nu vor flori, ele vor drepturi!”, a fost mesajul transmis de Nicu Ștefănuță în Parlamentul European.

„Fată, hai că-ți dau locație live, în caz de-orice”

Realitatea exprimată în versuri este confirmată și de cifre. În anul 2023, au fost înregistrate peste 100.000 de cazuri de violență domestică, în proporție covârșitoare săvârșite împotriva femeilor.

Tot în același an, numărul faptelor penale din sfera violenţei domestice a fost de 57.851 de infracţiuni, în creştere cu 4,8% faţă de anul 2022. Cele mai multe fapte, 35.897, au fost de loviri sau alte violenţe. Mai mult, 1 din 4 români crede că e acceptabil ca o femeie să nu iasă în oraș fără partener sau să fie violată dacă a acceptat să meargă acasă la un bărbat.

Cine e Mirel din Turnu Măgurele?

”Mirel din Turnu Măgurele e genul care are păreri despre orice (…), care atunci când scoate Erika Isac Macarena este, nu ştiu, practică sportul datul cu părerea pentru că el ştie, este expert în feminism şi misandrism, şi misoginism, genul ăsta”, a spus Erika într-un interviu pentru Paginademedia.

Erika Isac pregătește o nouă melodie: Femei în Parlament 

Erika Isca nu se oprește, însă, aici. Artista plănuiește să scoată o nouă piesă de Ziua Femeii.

„Vreau să zic numele piesei. Se numește Femei în Parlament sau poate doar Parlament (…). Piesa este de luni întregi. E scrisă deja, mă rog, nu am strofa doi scrisă, dar refrenul și prima strofă sunt scrise deja, ca drept dovadă că nu-i o strategie de marketing (…).”