Fierbe planeta…

Temperaturile au luat-o razna în toată lumea. Că e vorba despre Europa, despre Japonia, despre India, despre SUA, omenirea se confruntă cu o mulțime de grade peste firescul verilor de odinioară.

În niciuna dintre zonele numite, nu s-au înregistrat, ca anul acesta, temperaturi record începând cu iunie și chiar cu mai. Planeta fierbe. La propriu.

În Europa, nu doar țările de la Marea Mediterană se confruntă cu temperaturi peste medie, ci și țările nordice, mai reci, de obicei, ca restul continentului: Finlanda, Norvegia, Suedia. Japonia a fost și ea luată cu asalt de valuri de căldură. Și în Statele Unite au fost depășite recordurile de temperatură.

În India, din aceeași cauză, de căldură mare, zeci de păsări epuizate și deshidratate au căzut la pământ. În Franța, căldura a deformat șinele și a deteriorat echipamentele electrice.

Mai peste tot, oamenii se plâng de disconfort și starea de sănătate se degradează. Iar meteorologii nu contenesc să anunțe temperaturi ridicate. Astea sunt chestiuni ale prezentului. Întrebarea e: pe termen lung, aceste temperaturi ridicate vor avea (încă) un efect nociv?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...