Filmul ”După 40 de zile”, regia Andrei Gruzsniczki, inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Beijing

Filmul „După 40 de zile”, al patrulea lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki, a fost inclus în competiţia oficială a celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing, care se va desfăşura în perioada 14-21 august, informează un comunicat.

Lungmetrajul are în centru prietenia dintre Emil şi Titi. Acţiunea se petrece într-o comună ca un colţ de rai, locuită de oameni dintr-o bucată. Asta, la o primă vedere. Emil nu crede în spirite. Titi este prietenul lui de când lumea. Iar Smaranda, soţia lui Emil, ei bine, ea este la doi metri sub pământ şi se pregăteşte de ziua judecăţii. După parastasul ei de 40 de zile, Titi pare cel mai oropsit om de pe faţa pământului şi începe să se stingă pe picioare. Emil vrea să reaprindă în el scânteia vieţii. Dar eforturile lui sunt inutile. Zilele lui Titi par numărate. Căci Smaranda s-a mutat după parastas în casa lui. De ce îl bântuie Smaranda, asta e o poveste, dar lui Titi îi e greu s-o zică, pentru că este despre lupta pe care fiecare trebuie s-o ducă pentru a-l înţelege şi accepta pe celălalt, într-o prietenie sau într-o poveste de iubire”, se arată în sinopsisul peliculei.

Filmul va rula pe marile ecrane din România, din 20 august

Distribuţia este alcătuită din Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu, Marian Negrescu, Simona Urs, Ştefan Mirea, Valeriu Bâzu şi Eugen Titu. Montajul este realizat de Ioachim Stroe, muzica – de Cristian Lolea, imaginea – de Laurenţiu Răducanu, designul de sunet – de Ioan Filip, sunet priză directă – de Vlad Voinescu, scenografia – de Andreea Popa, Anastasia Ionescu şi Bogdan Bostănaru, machiajul şi coafura – de Sandra Pătrăuceanu, iar costumele – de Mia Conea. Producători sunt Andreea Dumitrescu, Oana Bujgoi Giurgiu (co-producător) şi Anamaria Antoci (co-producător).

După 40 de zile” a fost filmat în primăvara anului 2019 şi finalizat la sfârşitul anului 2020. Filmul a avut premiera în aprilie, la Festivalul Internațional de Film de la Moscova

„După 40 de zile” va avea avanpremiere naţionale, în prezenţa echipei, la TIFF, pe 29 iulie, de la 19,30, la Cinema Victoria Cluj-Napoca şi pe 30 iulie, ora 14,30, la Cinema Arta Cluj-Napoca. Pe 14 august, de la 19,30, filmul va putea fi văzut, tot în avanpremieră, la Iaşi, în cadrul Festivalului „Serilor Filmului Românesc” la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. „După 40 de zile” este o producţie AVVA MMIX Studio, în coproducţie cu Hai Hui Entertainment şi Tangaj Production. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. 

Filmul, regizat de Andrei Gruzsniczki, va rula pe marile ecrane din România, din 20 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole