Momentul în care Dumitru Buzatu pune în portbagajul său o servietă cu 1,25 de milioane de lei

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dezvăluit detalii șocante din ancheta care îl vizează pe Dumitru Buzatu, baronul local din Vaslui, într-un referat de propunere de arestare preventivă. Documentul conține informații esențiale despre modul în care procurorii au investigat cazul de corupție și cum au adunat dovezi incriminatorii împotriva acestuia.

Potrivit procurorilor, momentul în care Dumitru Buzatu a primit o geantă cu 1,25 milioane de lei în mită a fost capturat de camerele de supraveghere ale autorităților. După primirea sumei, Buzatu a transmis omului de afaceri Emil Savin, „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie.”

Însă, la scurt timp după primirea șpăgii, Buzatu a fost oprit în trafic și chestionat cu privire la proveniența sumei masive de bani din portbagajul său. Inițial, el a susținut că banii reprezintă economiile sale personale și că geanta îi aparține. Ulterior, însă, Buzatu și-a schimbat declarațiile și a afirmat că, de fapt, i-a cerut lui Savin un împrumut de 125.000 de lei și nu știa despre suma exactă.

Aceste dezvăluiri au adâncit scandalul și au aruncat o lumină asupra cazului de corupție care a condus la reținerea și ulterior la arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia de arest preventiv a fost pronunțată de Tribunalul Vaslui și a fost anunțată de avocatul lui Dumitru Buzatu, Daniel Atasiei. Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obțină un contract. Banii au fost găsiți în portbagajul mașinii lui Buzatu, după primirea lor într-un restaurant. Incidența cazului s-a agravat și mai mult odată cu dezvăluirile prietenului vechi al lui Dumitru Buzatu, care a înregistrat întâlnirea și a furnizat probele procurorilor anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole