Financial Times: Recurgerea la vaccinarea obligatorie, recunoașterea eșecului din partea Vienei

„Un val pandemic de toamnă era inevitabil după ce varianta Delta devenise dominantă în Europa”, consideră The Financial Times, comentând decizia Austriei de a impune vaccinarea obligatorie – „o premieră pentru țările avansate economic”.

Problema Austriei e numărul mare de persoane care refuză vaccinurile, încurajate de teorii ale conspirației, amplificate la rândul lor de partidele de extrema dreaptă”, iar „recurgerea la vaccinarea obligatorie – o măsură teoretic prea excesivă pentru orice guvern – constituie o recunoaștere a eșecului din partea Vienei”. Site-ul israelian Ynet News crede că în lipsa unui miracol tot mai multe țări vor urma exemplul Austriei. „Democrațiile s-au săturat să fie forțate să plătească la nesfârșit un preț social, sanitar și economic din cauza unei minorități iraționale care neagă realitatea științifică și propria datorie morală față de alții. Democrația e bazată pe un contract social, dar el e invalidat atunci când oamenii aleg din motive egoiste să-și exercite dreptul inalienabil de a răspândi virusul”.

Un întreg deceniu pierdut în materie de dezvoltare democratică

Portalul european Politico atrage atenția că e necesară o „revitalizare” a democrațiilor europene pe fondul ascensiunii autoritarismului. „În Europa pandemia a exacerbat tendințele anterioare, oferind guvernelor noi căi de a submina democrația. Mai multe țări„s-au folosit de pandemie, și mai exact de pericolul dezinformării, pentru a reprima libera exprimare și a o transforma în delict pasibil de închisoare”. Politico mai atrage atenți că libera exprimare și integritatea presei au fost cel mai grav afectate și putem chiar vorbi de ”un întreg deceniu pierdut în materie de dezvoltare democratică în Europa de Est”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...