Firea: A început bine, însă totul s-a dus. „Visul” pe care i l-a spulberat Nicușor Dan

Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicuşor Dan, actualul primar general al Capitalei, că a tăiat fondurile unui proiect important pentru părinţii şi elevii din Bucureşti şi a tras pe dreapta autobuzele şcolare.

Încă un proiect pentru bucureșteni pierdut din cauza noului primar general! Se încheie a doua săptămână a noului an școlar și îmi amintesc cu drag de un proiect de suflet gândit pentru elevii din Capitală. Se împlinesc trei ani de când am lansat proiectul autobuzelor școlare cu scopul de a-i ajuta pe părinți, elevii fiind conduși la școală în siguranță. Evident, proiectul mai avea un avantaj: se reducea aglomerația care se creează în fiecare dimineață. Cât mai mulți copii cu autobuzul, înseamnă mai puțin părinți cu mașinile personale către școală. A început bine, însă totul s-a spulberat când primar general a ajuns Nicușor Dan”, scrie Firea pe pagina sa de Facebook.
În septembrie 2019, primele 11 autobuze moderne porneau pe 4 trasee în sectorul 3 pentru a transporta elevii la Școala nr. 195, cea mai mare din Capitală. Proiectul pilot a fost un succes, iar în februarie 2020 a fost extins la încă 5 școli din sectoarele 1 și 6.

Elevii de la Școala nr. 195 Hamburg, Școala Gimnazială „Pia Brătianu”, Școala Gimnazială „Herăstrău”, Școala Gimnazială Nr. 279, Școala Gimnazială „Sf. Andrei” și Colegiul Național „Elena Cuza” au beneficiat de aceste autobuze până când Nicușor Dan a decis că „a fost o măsură pur populistă” și că „nu este o soluție”.

O idee preluată

Firea mai afirmă că e frustrant pentru bucureșteni să vadă că la Iași, Cluj sau la Brașov astfel de programe funcționează, iar în Capitală ele sunt considerate populisme, pomeni electorale sau sunt prea scumpe. „Sigur că nu ar fi posibil ca autobuzele să ajungă la toate cele 400 de școli din București, dar puteau fi alese școlile cu mulți elevi, așa cum am gândit în mandatul meu.

Însă, pentru actualul primar general a fost mai simplu să taie fondurile și să tragă pe dreapta autobuzele școlare! În loc să mențină proiectul și să-l îmbunătățească, a preferat să-i lase pe părinți să se descurce așa cum pot și să folosească dimineața și după-amiaza mașinile personale, într-un oraș oricum sufocat de trafic”, se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...