Firea și-a înghețat doctoratul de frică să nu fie acuzată de plagiat: „Nu vreau să se considere că am preluat vreun paragraf”

Fostul Primar al Capitalei, Gabriela Firea anunță, în contextul acuzațiilor de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă, faptul că ea și-a înghețat lucrarea de doctorat, de teamă să nu fie acuzată că ar fi copiat vreun paragraf.

 „Eu mă bucur că mi-am înghețat doctoratul la Academia de Studii Economice înainte să intru în politică pentru ca altfel… Am spus: Intru în politică și nu este normal să se considere că am preluat vreun paragraf. Mai bine îl ingheț. Normal că nu este bine să preiei ceva ce nu-ți aparține, fără să citezi. Normal că nu putem încuraja așa ceva, mai ales că sunt tinerii care ne privesc acum, elevii. Putem să le spunem că e bine să copieze? Nu e bine, am și eu copii”, a declarat Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, la Antena 3.

Premierul Nicolae Ciucă e acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat

Premierul Nicolae Ciucă și-a susținut, în 2003, lucrarea de doctorat intitulată „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”, în cadrul Universitățiiii Naționale de Apărare. Intr-o anchetă publicată în presă se susține că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Potrivit premierului, alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experiența personală acumulată în misiunile internaționale la care a participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menținere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) și misiunea de tip coaliție din Afganistan (2002).

„Teza mea de doctorat înglobează, pe lângă cercetarea științifică și studiul teoretic, experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care am participat, aceasta constituindu-se, în mod evident, contribuția originală proprie unei teze de doctorat corect elaborată”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Șeful Executivului menționează că din anul 2003, după susținere, teza sa de doctorat este publică și a putut și poate fi consultată la Biblioteca Universității Naționale de Apărare și la Biblioteca Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...