Firea zice că e prea târziu: candidatul MOMENTAN trebuie să alerge mai departe

Publicat: 12 apr. 2024, 08:40, de Radu Caranfil, în POLITICĂ , ? cititori
Firea zice că e prea târziu: candidatul MOMENTAN trebuie să alerge mai departe

Președintele PSD București, Gabriela Firea, a făcut declarații puternice joi, la un canal de televiziune, în legătură cu susținerea candidatului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei și respingerea ideii de retragere din cursă.

Firea a subliniat că filialele PSD și PNL din București susțin ferm candidatura lui Cîrstoiu și că acesta a fost invitat la toate evenimentele importante ale partidelor, inclusiv la alegerile interne. Ea a adăugat că, în ciuda unor dificultăți de adaptare la informații și membrii noi, suportul necesar există și va fi acordat.

În ceea ce privește campania electorală, Firea a evidențiat importanța unei strategii bine puse la punct, care să cuprindă atât prestația candidatului, cât și susținerea echipei politice și promovarea prin marketing politic. Ea a subliniat că este imperios necesar ca votanții să fie informați corect despre calitățile candidatului.

Vine și programul!

Găbița Firea a anunțat că, în câteva zile, va fi prezentat programul de guvernare locală propus de Cătălin Cîrstoiu și că ambele partide vor disemina informațiile relevante în legătură cu acesta. În plus, ea a subliniat importanța supravegherii corecte și transparente a numărării voturilor, pentru a se evita orice abuzuri sau nereguli.

Cu privire la posibilitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, Firea a respins categoric această idee, considerând că este prea târziu pentru a lua o astfel de decizie în preajma declanșării oficiale a campaniei electorale. Ea a subliniat că acest lucru ar genera un vid de candidați din partea PSD și PNL cu puțin timp înainte de începerea campaniei și că este necesar să se depășească momentul dificil și să se continue înainte cu candidatul stabilit.

Este foarte târziu. Dacă-l retragi, cine candidează?

Chiar așa. Dificultatea de a descoperi un nou candidat al Coaliției ar fi enormă. În primul rând ar fi scandalul retragerii celui MOMENTAN. Cum ar arăta asta în ochii bucureștenilor? Laboratorul de creat candidatul ideal a duduit vreo trei luni de zile, până a început să fumege. A produs un candidat fără notorietate, care, iată, performează slab prin sondaje. E departe de a crește cu 2-3 procente săptămânal, așa cum ne asigurau diverse voci experte ale Coaliției.

Deci, dată fiind și lipsa de profiluri frecventabile din interiorul Coaliției, domnul doctor trebuie să meargă înainte, cu stetoscopul de gât, să convingă electoratul că nu e incompatibil și să prescrie rețete pentru Orașul Bolnav.

Asta e, băieți. N-ați vrut-o pe Găbița, nu l-ați vrut pe Sebi Burduja… mergeți mai departe cu cele 17-18 procente ale lui Cîrstoiu. Succes!