Florin Cîțu: Nu avem majoritate, nu am avansat propunere de premier


Premierul interimar a susținut primele declarații după ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis, afirmând că liberalii nu au venit cu o propunere de premier cât timp nu sunt susținuți de o majoritate parlamentară.

În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier”, a spus Florin Cîțu la sediul PNL din Aleea Modrogan, după consultările la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Totodată, premierul interimar a spus că liberalii nu mai vor la guvernare alături de USR, după ce parlamentarii din partidul lui Dacian Cioloș au votat moțiunea. „PNL are o decizie BEX foarte clară care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva guvernului PNL, nu putem să mergem la guvernare cu ei”.

În acest moment, noi vom gestiona această perioadă și vom găsi soluția pentru guvernare și români. Era foarte simplu ca USR să nu voteze cu PSD și AUR. PNL a avut un congres și a ales o conducere. Cine vine cu o astfel de propunere la negocieri, nu vrea să guverneze. Nimeni nu poate spune PNL ce să facă”, a arătat Cîțu. 

Există o majoritate USR, PSD, AUR care s-a unit, eu cred că nu sunt atât de cinici să fi dat o majoritate fără să aibă o soluție de premier. Noi vom încerca să facem o altă majoritate. PNL își asumă guvernarea și vom încerca să facem majoritate în perioada următoare”, a continuat premierul.

Președintele Camerei ar putea fi de la AUR

Referitor la șefia Camerei Deputaților, premierul interimar a spus că propunerea liberalilor urmează să fie stabilită în ședința Biroului Executiv.

Se va vota. Acolo se negociază pe vot. Noi vom avea un reprezentant. O să fie votată în BEX a PNL. O să vedem cum iese la vot. S-ar putea ca ei să dea un președinte, poate de la AUR, nu știu”, a adăugat Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...