Florin Oancea, comandantul Institutului Cantacuzino, prestează acum și în Macedonia

Generalul de brigadă Florin Oancea, comandantul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” București, participă în această perioadă ca medic sportiv la Campionatul European de Handbal feminin din Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord, dar Ministerul Apărării refuză să precizeze în ce condiții și cine a aprobat deplasarea.

Pentru protejatul lui Ciucă, respectarea legilor e un …moft

Premierul Nicolae Ciucă l-a impus în martie 2021 la conducerea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino București, pe unul dintre favoriții săi, colonelul ajuns acum general de brigadă Florin Oancea. Încă de la instalare, PUTEREA a semnalat de mai multe ori că pentru medicul sportiv Florin Oancea respectarea legilor este doar un moft. Mai mult, el este acum acuzat de hărțuire și conflict de interese , dar deocamdată, Agenția Națională de Integritate (ANI) tergiveresează să se pronunțe în cazul Oancea. Însă, comandantul Institutului Cantacuzino, generalul de brigadă Florin Oancea, participă în calitate de medic sportiv, în perioada 4-20 noiembrie 2022, la Campionatul European de Handbal feminin din Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Sursa foto: GSP
Sursa foto: GSP

Sictirul celor de la biroul de presă al MApN

În aceste condiții, PUTEREA a solicitat ministrului Apărării Naționale Angel Tîlvar să precizeze care care sunt prevederile legale în baza cărora acesta participă la această competiție și cine a aprobat deplasarea acestuia. Cei de la biroul de presă ne-au comunicat astăzi, telefonic, că ”solicitarea a fost trimisă către club și institut” și ”o să primim răspuns în termen legal”. Faptul că solicitarea a fost trimisă către instititut evidențiază o abordare la mișto pentru că nu avea de ce să fie trimisă la Clubul Sportiv al Armatei Steaua și nici la Institutul Cantacuzino, ci direct ministrul Apărării Naționale, prin al cărui ordin se numește comandantului-director general al acestui institut. Adică, măi comandante spune și tu c evrei ca să le dăm la ăia un răspuns. De fapt, biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale și a făcut un obicei ca toate solicitările noastre adresate ministrului Apărării cei vizează anumite informații de interes public privind clubul Steaua să primim răspuns în ultima zi a termenului legal de 30 de zile, dar de la CSA Steaua și nu de la instituția căreia ne-am adresat, adică MApN, așa cum prevede Legea nr.544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.

Generalul incompatibil Florin Oancea, protejat de ANI

Dar ceea ce se știe mai puțin este faptul că la ora actuală comandantul Institutului Cantacuzino, generalul Florin Oancea este într-o stare de incompatibilitate și conflict de interese, dar Agenția Națională de Integritate (ANI) deocamdată se face că nu vede această situație deși există o sesizare foarte bine documentată. Practic, medicul ortoped generalul Florin Oancea este la ora actuală comandant al Institutului Cantacuzino, are un PFA și, astfel, prestează servicii medicale la diverse clinici private, dar, în același timp, este și medicul echipei de handbal feminin CSM București, mai nou și la Rapid București, dar și la echipa națională de handbal feminin, fapt pentru care în această perioadă este la Skopje- Macedonia. Dar trebuie precizat că unui ofițer în activitate îi este interzis, prin lege, „să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizații ori societăți comerciale”, dar generalul Florin Oancea are un P.F.A., înregistrat la O.N.R.C. și care produce foarte mulți bani. Astfel, Florin Oancea  prestează activități adiacente al căror obiect de activitate este autorizat ca PFA, respectiv prestează activități exercitate în baza profesiei liberale de medic (cabinet individual), precum și activități/servicii medicale, în baza unui contract individual de muncă (CSM București). Peste toate acestea se suprapune funcția publică de Comandant-Director General al I.N.C.D.M.M. ”Cantacuzino”. Din aceste sinecuri el a încasat în 2021 circa 340.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...