Flutur face presiuni uriașe ca voucherele de vacanță să meargă către pensiunile agroturistice, în special din zona Suceava

Controversatul baron PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, a bătut cu pumnul în masa alianței PSD-PNL-UDMR că să se înființeze un minister al Antreprenoriatului și Turismului pentru un om de al său, ceea ce s-a și întâmplat, iar acum face presiuni uriașe ca foarte mulți bani să fie direcționați către această zonă.

Nu era de ajuns un minister pentru Flutur, acesta mai vrea și voucherele

Negocierile dintre liderii PSD și PNL privind formare unui nou guvern au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește reintroducerea voucherelor de vacanță. Astfel, social democrații, prin vocea liderului Marcel Ciolacu, au insistat asupra reintroducerii voucherelor de vacanță, care vizează în special pe bugetari, iar liberalii conduși de Florin Cîțu au acceptat revenirea acestora de anul viitor.

Prin programul de guvernare, PSD și PNL au decis reintroducerea de anul viitor a voucherelor de vacanță la o valoare de 1.450 de lei pentru bugetari, dar și ca acestea să fie utilizate ”la o parte în pensiunile agroturistice și unitățile care oferă servicii balneare”. 

Numai că în spatele acestui anunț este un joc extrem de interesant făcut de baronul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur. Prin acest demers, baronul galben de Suceava care după ce a ras pădurile și a scris cu oi numele Bucovinei pe dealurile ”chelite” ca să-i facă pe plac lui Băsescu și Elenei Udrea, vrea de fapt să tragă spuza pe turta sa de la Suceava.

Adică, Suceava este județul cu cele mai multe pensiuni agroturistice și prin utilizarea voucherelor aceste locații din județul său ar avea cel mai mult de profitat. Ca atare, acesta a susținut la negocierile cu PSD că este de acord, în principiu, cu voucherele de vacanță pentru bugetari, dar ca acestea să fie utilizate ”la o parte în pensiunile agroturistice și unitățile care oferă servicii balneare”.

Flutur a dispus, ministrul s-a conformat

Astfel, ministrul impus de baronul de Suceava în fruntea noului minister al Antreprenoriatului și Turismului, contabilul specialist în mașini termice, Constantin-Daniel Cadariu, a primit sarcină de la Flutur să direcționeze voucherele către pensiunile agroturistice din zona Suceava. Și deja în cursul acestei săptămâni, noul ministru al Antreprenoriatului și Turismului se va întâlni cu eternele ”vuvuzele” din turism ca să pună în aplicare ordinul lui Flutur.

Numai că, UGIR și Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au transmis deja către premierul Nicolae Ciucă, Secretariatul General al Guvernului și miniștrii Finanțelor, Muncii și Turismului proiectul de Ordonanță de urgență ”privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, în vederea acordării voucherelor de vacanță, pentru personalul bugetar, începând cu 01 Ianuarie 2022”, astfel ”încât începând cu 01 Ianuarie sa se poată acorda vouchere de vacanță personalului bugetar”.

Cărămida lui Flutur

Nu trebuie omis faptul că pensiunea agroturistică ”este o structură turistică, având o capacitate de cazare de până la opt camere, funcționând în locuința cetățenilor sau în clădire independentă, care asigură în spații special amenajate cazarea turiștilor și condițiile de pregătire și servire a mesei, precum și posibilitatea participării la activități gospodărești sau meșteșugărești”.

De asemenea, ”în pensiunile agroturistice, turiștilor li se oferă masa preparată din produse naturale, preponderent din gospodăria proprie”. Ori prin acest demers al lui Flutur, ceilalți investitori din turism vor fi discriminați, afacerile le vor fi afectate, iar cei din pensiunile agroturistice nu vor avea capacitatea de a face față ofertei lui Flutur. Practic, prin demersul său, baronul de Suceava blochează voucherele de vacanță și pune încă o cărămidă uriașă la distrugerea capitalului românesc din turism.

Acasă în Bucovina la… Flutur

Presa din nordul Moldovei a relatat pe larg anul trecut că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a devenit proprietarul unei vile și a unui teren situate în mijlocul domeniului Acasă în Bucovina din comuna Capu Câmpului, județul Suceava. 

Conform declarației de avere depusă la înregistrarea candidaturii pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur deține în propriete un teren cumpărat în anul 2018, cu suprafața de 2.900 de metri pătrați, în comuna Capu Câmpului. Pe teren se află o vilă de 164 de metri pătrați, finalizată în 2020, o anexă de 60 de metri pătrați și o magazie de 48 de metri pătrați.

Terenul și vila se află chiar în mijlocul domeniului Acasă în Bucovina, una dintre cele mai cunoscute pensiuni din județul Suceava. În acte, pensiunea și domeniul de peste zece hectare aparțin inginerului silvic Ioan Boca.

Afacerea a început timid în anul 2007 și a prins avânt după 2008, odată cu primul mandat câștigat de Gheorghe Flutur în funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. În județ au circulat de la început zvonuri despre faptul că pensiunea i-ar aparține de fapt lui Gheorghe Flutur, dar politicianul a negat întodeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole