Focar de rujeolă la Năsăud. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce vineri seară 15 copii au ajuns la spital cu febră, dureri abdominale şi erupţii cutanate.

„La Unitatea de Primire a Urgenţelor – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduşi aseară 15 minori, cu vârste între 1 şi 17 ani, din oraşul Năsăud, cu suspiciune de rujeolă, prezentând simptome precum febră, tuse, erupţii cutanate, dureri abdominale, greaţă, vărsături, cu toţii în stare stabilă, conştienţi, cooperanţi. După investigaţiile din UPU-SMURD, copiii au fost transferaţi la Secţia Boli Infecţioase pentru evaluare medicală şi tratament. În cursul nopţii, aceştia au fost externaţi cu suspiciune de rujeolă, tratament medical, recomandări şi indicaţia de izolare la domiciliu pe o perioadă de 5-7 zile. Conform declaraţiilor părinţilor, minorii nu au fost vaccinaţi cu vaccinul ROR”, a informat  Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa (DSP)-Năsăud, Anca Andriţoiu, a precizat că marea majoritate a celor care au ajuns la spital sunt de vârstă preşcolară, toţi provenind dintr-o comunitate de romi în care fusese semnalat un caz de rujeolă în cursul săptămânii trecute.

DSP urmează să verifice dacă pacienţii sunt luaţi în evidenţa vreunui medic de familie, care să poată monitoriza cazurile, şi vor fi stabiliţi contacţii acestora, în încercarea de a preveni răspândirea virusului.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Piedone, o nouă baie de mulțime în Parcul Sebastian

Piedone, o nouă baie de mulțime, în Parcul Sebastian. Oamenii s-au...

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost prezent, sâmbătă, la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Romilor, care se desfășoară în perioada 6-7 aprilie...

Cele 66 de țări interzise pentru turiști: Statele care au intrat...

Lumea călătoriilor este în continuă schimbare, iar în ultimii ani, pe măsură ce conflictele și amenințările de securitate s-au intensificat, tot mai multe destinații...