EXCLUSIV. Ford închide fabrica din Craiova 6 zile în aprilie și mai, din cauza crizei semiconductorilor

Ford Motor intenționează să reducă producția la fabricile sale europene pe măsură ce deficitul global de microcipuri care a afectat industria se agravează. Fabrica de la Craiova e mai puțin afectată, alături de cea din Koln. Cu toate astea, fabrica din Craiova se va închide șase zile pe 29 aprilie și din 10 mai până pe 14 mai. În perioada 26 aprilie – 21 mai, Craiova va funcționa în două schimburi în loc de trei în fabrica de asamblare a vehiculelor.

Fabrica companiei din Turcia va întrerupe producția în perioada 19 aprilie – 13 iunie. Autoutilitarele de dimensiuni medii Transit construite la uzina deținută în parteneriat cu Otosan, reprezintă cea mai mare parte a profiturilor producătorului auto din Europa. Fabrica și-a închis deja liniile de producție timp de două săptămâni în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Fabrica Ford din Saarlouis, Germania, unde construiește compactul Focus, va opri producția pentru încă 20 de zile, prelungind oprirea de cinci săptămâni care a început la sfârșitul lunii februarie. Compania va întrerupe producția autoutilitarei compacte Transit Connect din Valencia, Spania în perioada 28 aprilie – 2 iulie. Restul fabricii va opri producția timp de 20 de zile de acum până la 31 iulie, afectând producția SUV-ului compact Kuga, mașina medie Mondeo , și monovolumele Galaxy și S-Max.

Fabricile din Koln și Craiova, mai puțin afectate

Köln se va închide pentru un număr nedezvăluit de zile, în perioada 21-23 aprilie și 28-30 aprilie, iar compania „va investiga alte reduceri ale producției pentru următoarele săptămâni”, a anunțat Ford.

Fabrica din Craiova se va închide șase zile pe 29 aprilie și din 10 mai până pe 14 mai. În perioada 26 aprilie – 21 mai, uzina din Craiova va funcționa în două schimburi în loc de trei în fabrica de asamblare a vehiculelor.

Impactul redus al opririlor de producție asupra Köln și Craiova sugerează că Ford protejează producția celor două cele mai bine vândute modele din Europa, Fiesta și Puma.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole