Ford Otosan pune la bătaie 1.300 locuri de muncă la fabrica din Craiova. Ce joburi sunt pe listă

Ford Otosan lansează prima campanie majoră de angajare la nivel local, la aproape un an de la preluarea uzinei, în iulie 2022. Turcii au nevoie de 1.300 de oameni la noua fabrică de vehicule şi motoare, urmând ca primele angajări să se facă în luna iunie.

Noile locuri de muncă sunt necesare pentru a susţine viitoarea dezvoltare a producţiei Ford Otosan la Craiova, în contextul în care capacitatea de producţie va creşte de la 250.000 de vehicule pe an, acum, la 272.000 de vehicule anual. În principal, se caută operatori de producţie, experţi în inginerie, întreţinere şi finanţe, aşteptaţi să se alăture companiei la începutul lunii iunie.

„Odată cu adăugarea celor 1.300 de locuri de muncă, vom ajunge la un număr de aproximativ 6.500 de angajaţi la fabrica din Craiova, ceea ce va asigura un program de lucru în 3 schimburi, mai târziu în acest an”, a declarat preşedintele Ford Otosan Craiova, Müjdat Tiryaki.
Mai multe detalii despre campania de angajare derulată de Ford Otosan se pot găsi pe pagina de LinkedIn a companiei.

De asemenea, cei interesați să aplice pentru poziţiile disponibile pot să contacteze agenţiile specializate din Craiova – Manpower şi Prohuman, partenerii Ford Otosan în acest proiect.

În același timp, compania va prezenta oferta de angajare şi la târgul de locuri de muncă organizat în Craiova de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea forţei de Muncă (AJOFM) pe data de 12 mai.

Fabrica Ford din Craiova a fost preluată de turci în iulie anul trecut. La acest moment, unitatea din Craiova este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, dar și unul dintre cei mai mari producători de autoturisme la nivel european, cu noi generaţii de vehicule care vor fi produse în cele patru fabrici ale companiei, din două ţări (Turcia şi România).

Ford Otosan a anunţat, anul trecut, o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care se va derula în perioada 2022 – 2024, în vederea susținerii lansării următoarei generaţii a modelului Courier, precum şi a proceselor de inginerie a modelului.

La Craiova se va produce noua generaţie Courier (în variantele Transit şi Tourneo), care va intra în producţie în 2023, fiecare cu o versiune complet electrică în 2024.

În același timp, modelul Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia de o versiune complet electrică în 2024 produsă la fabrica din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...