Fostul ministru Kemi Badenoch îşi anunţă la rândul său candidatura la succesiunea lui Boris Johnson

Fostul ministru britanic al egalităţii Kemi Badenoch şi-a adăugat sâmbătă candidatura pe lista aspiranţilor la succesiunea premierului Boris Johnson în fruntea Partidului Conservator, relatează AFP.

Kemi Badenoch este unul dintre cei aproape 60 de membri ai Parlamentului care au demisionat în această săptămână din guvern pentru a-l forţa pe Boris Johnson să plece.

Acesta a declarat totuşi că va rămâne în fruntea guvernului până când succesorul său va fi desemnat, un proces care ar putea dura luni de zile.

Într-un articol publicat în ziarul The Times, Kemi Badenoch a făcut apel la schimbare şi a declarat că opinia publică britanică este „epuizată de platitudini şi retorica goală”.

În calitate de ministru al egalităţii, Kemi Badenoch a fost criticată de membrii comitetului consultativ LGBT+ al guvernului pentru întârzierile în interzicerea „terapiilor de conversie”.

Un calendar pentru cursa de desemnare a noului lider al Partidului Conservator este aşteptat luni, iar câştigătorul va fi învestit la conferinţa anuală a acestei formaţiuni la începutul lui octombrie.

Fostul ministru de finanţe Rishi Sunak, a cărui demisie de marţi seară a declanşat o cascadă de alte demisii, se află printre favoriţii la obţinerea şefiei conservatorilor.

Anunţul candidaturii sale a obţinut susţinerea imediată a mai multor deputaţi. El este de asemenea candidatul preferat al membrilor Partidului Conservator, dintre care un sfert îi sunt favorabili, potrivit unui ultim sondaj.

Sunak este urmat de ministrul de externe Liz Truss, care este susţinută de 21% dintre membrii partidului, apoi de ministrul apărării Ben Wallace, cu 12%, potrivit sondajului Opinium pentru Channel 4 News. Nici Liz Truss şi nici Ben Wallace nu şi-au depus încă oficial candidaturile.

Deputatul conservator Tom Tugendhat şi procuroarea generală Suella Braverman şi-au anunţat de asemenea oficial candidaturile.

Fostul ministru al sănătăţii şi al afacerilor externe Jeremy Hunt, care a pierdut împotriva lui Boris Johnson în 2019, e „practic sigur” că va candida, a declarat o sursă apropiată de Hunt pentru media britanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...