Fostul șef al Poliției Euforie, acuzat de luare de mită, instigare la fals și favorizarea făptuitorului

Fostul șef al Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, fiind cercetat, printre altele, de luare de mită și instigare la fals.

Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată (17 acte materiale în valoare de 10.200 de lei), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului şi omisiunea sesizării.

Potrivit procurorilor DNA, fostul comisar șef ar fi trecut cu vederea desfășurarea unor activităţi de comerţ clandestin, neautorizat, pe plajele stațiunii Eforie, fără să aplice sancţiuni contravenţionale şi fără să confiște mărfurile.

Fostul şef al Poliţiei Eforie mai este acuzat că, pe 10 august 2020, i-ar fi solicitat lui Vasile Marcel Iftimie, la acel moment şeful Poliţiei Locale Eforie, să înlocuiască măsura amenzii de 1.000 lei aplicată unei persoane pentru contravenţii la regimul rutier cu sancţiunea avertismentului, ceea ce numai instanţa de judecată putea dispune, se mai arată în comunicat.

DNA precizează că în acelaşi dosar, în perioada 30 septembrie – 21 octombrie 2020, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu patru persoane, printre care şi Vasile Marcel Iftimie. Ei au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora.

Cei patru inculpaţi au primit pedepse cu suspendare cuprinse între şase luni şi doi ani şi opt luni de închisoare.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpatul Cornel Gabriel Coteanu şi cele patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...