FOTO, VIDEO. O Toyota Mirai, cu hidrogen, a parcurs 1.000 km cu o singură alimentare

O Toyota Mirai, cu hidrogen a parcurs 1.000 km cu o singură alimentare a Călătoria a început miercuri, 26 mai, la 5:43 dimineața, de la stația de hidrogen HYSETCO din Orly și s-a încheiat după ce am parcurs 1.003 km cu o singură umplere.

Calătoria făcută de automobilul Toyota Mirai a început din Orly, Paris, de la stația de hidrogen HYSETCO, și s-a terminat după 1.003 kilometri, fără ca mașina să mai alimenteze. Traseul parcurs a fost în zona de sud a Parisului, în regiunea Lori et Cher și în Indre et Loire, datele tehnice fiind atestate de o autoritate independentă. Recordul anterior a fost obținut de un automobil Hyundai Nexo, cu 887 de kilometri cu un singur plin de hidrogen.

S-a folosit hidrogen verde în timpul încercării de înregistrare, iar consumul mediu de combustibil a fost de 0,55 kg / 100 km, Mirai putând stoca 5,6 kg de hidrogen. Noul Mirai este a doua generație a primei mașini pe hidrogen a Toyota. Oferă mai multă performanță, un design mai elegant și mai dinamic și noi dinamici de conducere în comparație cu produsul din prima generație.

Mirai se alimentează în 5 minute

În plus, eficiența sporită a sistemului de celule de combustibil, împreună cu o capacitate mai mare de stocare a hidrogenului și o aerodinamică mai bună, contribuie la o creștere a autonomiei de conducere la aproximativ 650 km în condiții normale de conducere, cu un timp de alimentare de mai puțin de 5 minute la o alimentare de 700 de bari statie.

Pentru a atinge acest record de 1,003 km distanță de conducere, șoferii au adoptat un stil de „condus ecologic”, dar nu au existat tehnici speciale care să nu poată fi folosite de șoferii obișnuiți, iar cursa a a reușit să demonstreze avantajele propulsiei cu hidrogen, chiar dacă în ultima perioadă au apărut tot mai multe voci care nu dau șasne mari acestei tehnologii

Dar Toyota a investit în inițiative de democratizare și diversificare a aplicațiilor cu celule de combustibil: generatoare electrice (EODev), bărci (Hynova), taxiuri (Hype), autobuze (RATP și Caetano), camioane (Hino), orașul cu hidrogen (Woven City) ) și alte utilizări.

Recordul, realizat de 4 șoferi

Printre cei 4 șoferi care au finalizat încercarea de înregistrare sunt Victorien Erussard, fondatorul și căpitanul Energy Observer.

Energy Observer, unde Toyota este partener, este prima barcă echipată cu o celulă de combustibil Toyota, este autonomă din punct de vedere energetic, cu emisii zero și este un instrument de comunicare și un laborator de cercetare pentru tranziția energetică. Energy Observer a evoluat acum într-o companie care se ocupă de explorare și inovații. Recent, a prezentat la Paris noul său sat expozițional dedicat energiilor regenerabile și hidrogenului.

În timpul acelui eveniment, Turnul Eifel a fost iluminat pentru prima dată de hidrogen verde, datorită generatorului de hidrogen GEH2® dezvoltat de organizația de start-up EODev, a cărei acționar este Toyota.

James Olden, inginer la Toyota Motor Europe, Maxime le Hir, manager de produs Mirai și Marie Gadd, manager de PR al Toyota France au fost ceilalți 3 șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole