Franța: Criza paracetamolului

Din vară, Franța se confruntă cu o lipsă a paracetamolului. Zilele acestea, presa franceză a abordat pe larg acest subiect. Pentru a nu se confrunta cu probleme odată cu intrarea în sezonul rece, Agenția națională a medicamentului din Franța a cerut medicilor să prescrie mai puțin acest medicament, iar farmaciștilor să limiteze eliberarea la cel mult două cutii pentru o persoană, transmite Europe 1.  

De asemenea, se recomandă administrarea a trei în loc de patru comprimate pe zi. Totuși, dacă pacientul are prescripție, farmacistul va elibera potrivit acesteia.

Problema este mai complicată în cazul copiilor. Philippe Besset, președintele Federației sindicatelor farmaceutice din Franța, declara pentru Europe 1 că în unele farmacii nu mai este Doliprane în doze pediatrice.

Pentru formatele de sirop eliberăm 24 de cutii din 24 într-o zi. În mod normal, se comandă 200 sau 300. În privința supozitoarelor, acestea lipsesc complet, mai spune Philippe Besset.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...