Franţa este marea favorită la câştigarea EURO 2020. Cine a făcut „profeția”

Franţa „este o naţională completă” şi marea favorită la câştigarea EURO 2020, turneu care va începe vineri, a declarat, pentru Il Giornale, Michel Platini, fostul mare fotbalist al reprezentativei cocoşului galic.

Este o naţională completă în toate compartimentele. Opt atacanţi de asemenea nivel la dispoziţia selecţionerului este ceva ce nu s-a mai văzut până acum”, a spus Platini despre echipa antrenată de Didier Deschamps.

Îmi place Belgia, Italia mi se pare şi ea interesantă, apoi Anglia. Surprize? Nu pot prevedea nimic, dar ştiu că fotbalişti ca Mbappe, Ronaldo, Hazard pot schimba singuri soarta unui meci„, a adăugat cel care a fost marele artizan al câştigării EURO 1984 de către echipa Franţei, pe teren propriu.

Ideea e a lui Platini

EURO 2020, ediţie aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, a fost amânat un an ca urmare a pandemiei de coronavirus şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Cele 11 oraşe sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

Ideea disputării acestei competiţii în mai multe ţări din Europa i-a aparţinut lui Platini, în perioada când a fost preşedinte al UEFA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole