FRF nu a aprobat meciul dintre Ţinutul Secuiesc U18 şi Ungaria U18: “Vom urmări ce se va întâmpla pe stadionul din Miercurea Ciuc”

Federația Română de Fotbal a anunţat că nu a aprobat meciul dintre o așa-zisă națională a Ţinutului Secuiesc U18 şi Ungaria U18, programat sâmbătă, la inaugurarea stadionului echipei FC Csikszereda Miercurea Ciuc.

Forul condus de Răzvan Burleanu a precizat că va fi atent la tot ceea ce se va întâmpla pe arena din Miercurea Ciuc, în seara de sâmbătă, după ce mai mulţi ultraşi ai echipelor din România s-au revoltat.

Csikszereda a comunicat ulterior că pe teren va fi o echipă U18 a clubului, însă federalii vor monitoriza meciul și vor verifica dacă jucătorii care intră pe teren sunt legitimați la echipa de fotbal ciucană.

Meciul Ţinutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federaţia Română de Fotbal încă din data de 15 iulie 2022.

Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraş:

Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecţionata similară a Ungariei, în luna august.

Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august şi 1 septembrie.

Referitor la solicitarea iniţială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acţiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparţin.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a informat Federaţia Maghiară de Fotbal, precum şi forurile internaţionale FIFA şi UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menţionată.

Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecţionata Ungariei U18 şi echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.

Federaţia Română de Fotbal urmăreşte cu interes situaţia şi va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc„, scrie frf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...