Funeraliile prințului Philip s-au încheiat. Urmează opt zile de doliu național

Marea Britanie a păstrat un minut de reculegere sâmbătă în momentul în care familia regală s-a reunit pentru a-şi prezenta omagiile la funeraliile prinţului Philip, relatează AFP, conform Agerpres.

Limitată la 30 de persoane din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia a început cu puţin înainte de ora locală 15. A fost păstrat un minut de reculegere în întreaga ţară, înainte de doliul naţional care va dura timp de opt zile.

Condusă de prinţul Charles, moştenitorul coroanei şi de sora sa prinţesa Anne, procesiunea a urmat sicriul până la capela Saint George pentru ceremonia religioasă care a durat 50 de minute (foto Reuters).

În linia a treia a cortegiului funerar, în spatele copiilor reginei şi prinţului, s-au aflat cei doi nepoţi William şi Harry. Între cei doi fraţi, ale căror relaţii sunt în prezent tensionate, s-a aflat vărul lor Peter Philips, fiul prinţesei Anne.

Această alegere a fost amplu comentată de presă, care a vânat orice semn de reconciliere între cei doi fii ai prinţului Charles.

În 1997, cei doi fraţi au însoţit sicriul mamei lor Diana, decedată într-un accident tragic de maşină la Paris.

Procesiunea s-a desfăşurat în sunetele fanfarei regimentului Grenadier Guards, pe care Philip l-a condus în calitate de colonel timp de 42 de ani.

În capela St.George a fost oficiată ceremonia de diaconul de Windsor, care a adus un omagiu curajului, forţei şi loialităţii prinţului faţă de coroană.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a pronunţat binecuvântarea la încheierea slujbei.

Deşi publicul nu a fost chemat să se reunească în faţa reşedinţei regale din cauza pandemiei, Windsor s-a umplut de locuitori purtând buchete de flori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...