Gabi Bădălău n-a avut succes. Tribunalul Giurgiu menține măsura controlului judiciar

Tribunalul Giurgiu a decis joi, 20 aprilie, să mențină măsura controlului judiciar împotriva omului de afaceri Gabi Bădălău, fiul fostului parlamentar Niculae Bădălău.

Cunoscut mai mult pentru scandalurile mondene, Bădălău junior a fost trimis în judecată de DNA pe 13 aprilie, sub acuzația de dare de mită.

  • Solutia pe scurt: În baza prevederilor art. 348 alin. 2 raportat la art. 207 alin. 2, 4, 7 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Bădălău Radu-Gabriel prin ordonanţa din 22.03.2023, ora 10,25, pronunțată în dosarul nr. 290/P/2022 de către Direcția Nationala Anticorupție – Sectia de combatere a corupției, măsură pe care o menține. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20.04.2023.

Dosarul DNA

Gabriel Bădălău, fiul fostului vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru dare de mită, într-un dosar care are legătură cu oferirea de bani primarului unei comune din Giurgiu pentru ca acesta să continue să facă plăţi în cadrul unui contract, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Citește și: INCREDIBIL. Gabi Bădălău a încercat să corupă un primar deși se află sub control judiciar

Pocurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

”În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte şi societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înfiinţare reţea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, judeţul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 şi noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiaşi edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, a transmis DNA.

Citește și: Lui Gabi Bădălău îi bate pușcăria la ușă, dar îi arde de maimuțăreli cu starleta Bianca Drăgușanu

Potrivit procurorilor, la data de 25 noiembrie 2022, prin acelaşi intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranşă din suma promisă iniţial.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. Gabriel Bădălău a fost pus sub control judiciar în 22 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...