Gabriela Firea: Trebuie să transformăm Capitala în „Orașul dorit de oameni”

Publicat: 27 mai 2024, 15:32, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Gabriela Firea: Trebuie să transformăm Capitala în „Orașul dorit de oameni”
sursa: google

Gabriela Firea anunță că a mai încheiat o etapă importantă în cu privire la finalizarea drumului Ciurel – Centura București și Prelungirea Ghencea. Candidata la Primăria Capitalei spune că acest proiect este o prioritate pentru ea și are de gând să termine lucrările cât mai repede posibil.

Gabriela Firea bifează reușite noi

Gabriela Firea vine cu vești bune pentru bucureșteni, anunțănd că a semnat deja pentru finalizarea primei etape în ceea ce privește proiectul de construire a drumului Ciurel – Centura București și Prelungirea Ghencea.

Candidata la Primăria Capitalei de anul acesta este hotărâtă să ducă la bun sfârșit proiecte pe care alții le-ar fi lăsat de izbeliște în trecut. Speră să câștige alegerile și să reușească să se apropie de ceilalți primari, pentru a duce Capitala la un alt nivel.

„Drumul de la Ciurel până la Centura București este o prioritate! Etapa întâi am finalizat-o anterior.

– modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea are acum progres zero – am început şi construit acest proiect atât de aşteptat;

– construim noua șosea de la strada Brașov la Șoseaua Alexandriei ;

– finalizăm ce am început şi a fost abandonat: complexul de locuințe sociale din zona Ghencea.

Sunt angajamente ferme pe care le-am făcut locuitorilor din Sectorul 6, la întâlnirea cu aceștia. Este foarte important să facem echipă la București, primarul general cu primarii de sectoare, după alegerile din 9 iunie. Am certitudinea că vom putea dezvolta serios cel infrastructura rutieră a orașului”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea amintește și de finalizarea Podului Ciurel, preluat în 2016 la 10%. De asemenea, a refăcut și traseul pentru drumul expres de la Ciurel la bulevardul Uverturii, cu încercarea de a afecta cât mai puține imobile. Proiectul este gata, iar echipele de șantier urmează să înceapă lucrările în următoarea perioadă.

Senatoarea este nemulțumită de nepăsarea autorităților și menționează că lărgirea la patru benzi din Prelungirea Ghencea este o altă problemă cu care se confruntă Capitala. Deși a lăsat proiectul într-un stadiu avansat în timpul mandatului ei, nimeni nu și-ar mai fi dat interesul de atunci.

„La fel s-a întâmplat cu lărgirea la patru benzi din Prelungirea Ghencea. În ultimii 4 ani, s-au găsit doar motive și explicații pentru ce nu se poate face, dar nu și soluții pentru a se face.

Nu a fost finalizat nici măcar tronsonul început și lăsat în stadiu avansat în mandatul meu. Pentru restul drumului… amânări, tergiversări. E doar un proiect care împlinește aproape 24 de ani de la <<naștere>>. Am fost prima echipă care s-a apucat efectiv de lucru acolo.

Am lăsat în lucru documentația pentru două noi drumuri importante în Sectorul 6: legătura cu sectorul 5, prin prelungirea străzii Brașov până la șoseaua Alexandriei, și o ieșire nouă în Centura București, dinspre cartierul Giulești-Sârbi.

Sunt convinsă că în #EchipăpentruBucurești vom realiza toate aceste obiective și multe altele. Trebuie să transformăm Capitala în <<Orașul dorit de oameni>>”, Gabriela Firea.