Germania, salarii mai mici decât în România. Judecătorii Curții Supreme de la noi, mult mai bine plătiți decât colegii lor germani și decât media europeană

Peste 90.000 de euro este salariul anual pentru judecător de Curte Supremă din România. Suma este de cinci ori mai mare față de cât câștigă un magistrat de același rang din Republica Moldova. De asemenea, este cu aproape 8000 de euro mai mult decât primește un judecător din Germania. Datele provin dintr-un studiu realizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM).

Conform sursei citate, judecătorul de Curte Supremă din România are un venit anual de 91.378 euro. Comparativ, un judecător din Republica Moldova câștigă anual 19.030 de euro.

În topul celor mai bine plătiți judecători de Curte Supremă se află magistrații din Ucraina, care primesc anual 105.667 de euro.

Germania, salarii mai mici decât în România, pentru poziția similară

În schimb, în Germania, un magistrat care judecă la Curtea Supremă are un venit de 83.809 euro pe an. Media salariilor judecătorilor din Europa este de 86.534 euro.

sursa: CRJM
Sursa: CRJM

Studiul arată faptul că judecătorii români care au rang de Curte Supremă au printre cele mai mari salarii din Europa. Țări precum Bulgaria, Letonia, Lituania, Estonia, Georgia, Azerbaidjan își plătesc magistrații cu sume mult mai mici, sub 50.000 de euro anual.

În Rusia, un judecător primește un salariu de puțin peste 15.000 de euro pe an, conform studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole