Grindeanu a anunțat construcția unei noi autostrăzi! Vom ajunge mai repede la Vama Veche

Publicat: 23 apr. 2024, 19:23, de Cristian Matache, în Transporturi , ? cititori
Grindeanu a anunțat construcția unei noi autostrăzi! Vom ajunge mai repede la Vama Veche

Alternativa Techirghiol va fi, conform lui Sorin Grindeanu, o alternativă modernă la drumul național DN 39.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marți documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), conform anunțului făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Grindeanu a evidențiat importanța acestui pas în construcția unei noi autostrăzi, Alternativa Techirghiol, cu o lungime de 30,6 km. Proiectul, care implică o perioadă de realizare de 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție), va conecta Autostrada București-Constanța (A2) și Centura Constanța (A4) cu sudul litoralului românesc, oferind o alternativă modernă la drumul național DN 39, cunoscut pentru aglomerație, în special în sezonul estival.

Traseul autostrăzii va facilita accesul către localitățile Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie și Tuzla, 23 August. Conform directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, proiectul va include construcția a 31 de poduri, pasaje și viaducte, 6 parcări, un centru de întreținere și coordonare, precum și un punct de sprijin. De asemenea, se va planta o suprafață de 85 de hectare de perdele forestiere în cadrul acestui proiect.

 

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, pe traseul autostrăzii vor fi construite inclusiv 31 poduri/pasaje/viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare şi un punct de sprijin. „Proiectul prevede şi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Ar putea fi o imagine cu hartă şi text care spune „A2 Cumpăna Agigea Potârnichea Eforie EfarieNord Nord Techirghiol Techirghiol Eforie Topraisar Tuzla Costinești 23 August Pecineaga”