Grindeanu pune piciorul în pragul negocierilor cu PSD: Nu suntem la alcoolicii anonimi!

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat ce se va întâmpla dacă PNL nu va accepta propunerea ca PSD să dețină primul șefia Guvernului în cadrul coaliției, cu Marcel Ciolacu premier.

Nu mă puneți să comentez ce ia în calcul PNL. Noi am decis astăzi ca Marcel Ciolacu să fie premier. Eu o să vă explic altfel. În acest moment, noi avem un mandat dat de Consiliul Politic Național nu doar prin ședința de astăzi, un mandat prin care să avem primul ministru. Suntem partidul cu cele mai multe mandate în Parlament. Mandatul nostru este ca Marcel Ciolacu să fie premier, noi cu asta mergem la negocieri. Dacă nu iese varianta asta, mergem înapoi cu decizia și obținem un mandat. Partidul poate spune da sau nu.  Noi avem cel mai mare grup parlamentar din Parlament, conform voinței românilor, ceilalți sunt mai mici„, a declarat Sorin Grindeanu.

Deciziile CPN PSD

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, după ședința conducerii partidului, că s-a decis în unanimitate susținerea lui Marcel Ciolacu pentru poziția de premier. „Este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020”, a spus el. PSD a mai decis în unanimitate să acceptăm sistemul de rotație la șefia Guvernului, a adăugat Grindeanu.

Spre deosebire de liberali, PSD nu a votat să dea primii premierul. Grindeanu a explicat de ce: „Știți, e de la sine înțeles, nu credeți că am dat azi vot pentru Ciolacu premier să fie peste un an jumate. Despre ce vorbim? Noi nu avem nevoie de încurajari, de terapie de grup, noi nu suntem alcoolicii anonimi. Să dăm primii premierul nu e poziția noastră, e poziția dată de români la parlamentare, este de la sine înțeles”.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că nu există un termen limită în negocierile pe care le are cu PNL, precizând că cele două partide au viziuni și doctrine diferite. „Sper ca aceste negocieri să se termine cât mai repede”, a adăugat Grindeanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...