Gripa aviară în Europa: Aproape 50 de milioane de păsări sacrificate

Aproape 50 de milioane de păsări au fost sacrificate anul acesta din cauza epidemiei de gripă aviare, cea mai gravă înregistrată până acum în Europa, riscul fiind mare în continuare, din cauza persistenței virusului, explică Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

„În condiţiile în care a început migrarea de toamnă şi a crescut numărul păsărilor sălbatice care petrec iarna în Europa, există un risc mai ridicat de gripă aviară decât în anii precedenţi, din cauza persistenţei virusului în Europa”, susţine Guilhem de Seze, din cadrul cadrul EFSA.

Datele EFSA arată că, în acest sezon, epidemia de gripă aviară a lovit 37 de state din Europa: virusul a trecut Atlanticul pe rutele de migrație a păsărilor călătoare, provocând epidemii severe și în zone din Canada și SUA.

Bilanțul actualului sezon de gripă aviară este cel mai grav înregistrat vreodată în Europa: 2.467 de focare raportate la păsări şi 47,7 milioane de păsări sacrificate. În plus, au fost detectate 187 de focare la păsările captive şi 3.573 la păsările sălbatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...